Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Στα σκαριά νέα αθλητική εφημερίδα με ισχυρό εκδότη και έμπειρα στελέχη

ΔΥΟ ΕΝΘΕΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΥΛΗ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ 

Ενώ η μάχη της κυριαρχίας μαίνεται στο χώρο του αθλητικού Τύπου, που μαστίζεται από την κρίση, μια νέα αθλητική εφημερίδα βρίσκεται στα σκαριά! Πρόκειται για σοβαρή εκδοτική προσπάθεια – αν κρίνουμε από τη στελέχωσή της στις ηγετικές θέσεις – με οικονομική ευρωστία και με στόχο να κάνει αίσθηση στον χώρο. Δεν θα είναι καθημερινή – καταρχάς τουλάχιστον – αλλά εβδομαδιαία. Αρχική επιλογή ήταν να κυκλοφορεί ως κυριακάτικη, αλλά νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπεύθυνοι κινούνται προς την κατεύθυνση μιας έκδοσης του Σαββατοκύριακου, πολυσέλιδη, πλούσια σε ύλη και με προσφορές – στο πρότυπο των ευρείας κυκλοφορίας κυριακάτικων πολιτικών εκδόσεων. Σύμφωνα με τις ώς τώρα πληροφορίες, στη διεύθυνση της εφημερίδας
θα είναι καταξιωμένο δημογραφικό στέλεχος με επιτυχημένη πορεία σε επιτελικές θέσεις αθλητικών εφημερίδων, αλλά και μεγάλου δημοσιογραφικού οργανισμού στον οποίο είχε διευρυμένες αρμοδιότητες επί σειρά ετών. Επίσης θήτευσε σε ηγετική θέση μεγάλου οργανισμού περιοδικών εκδόσεων.

Στην αρχισυνταξία της έκδοσης θα είναι ένα ακόμα γνωστό στέλεχος αθλητικών εφημερίδων που τελευταία είχε αποχωρήσει από τον χώρο για να κινηθεί σε άλλες επαγγελματικές κατευθύνσεις – συγγενικές πάντως, με τη δημοσιογραφία και την επικοινωνία, γενικότερα. Στην πλούσια αθλητική έκδοση του Σαββατοκύριακου προγραμματίζονται δύο ένθετα περιοδικά, ένα στοιχηματικό και ένα λαϊφστάιλ. Ως εκδότης φέρεται να είναι ο ίδιος (φορέας ή φυσικό πρόσωπο) που μπήκε με επιτυχία στον χώρο των μίντια μέσω ηλεκτρονικής έκδοσης, κάτι που εγγυάται ανάλογα δυνατή είσοδο και στις έντυπες εκδόσεις.