Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015

Αντεπίθεση της SportDay για το πρωτοσέλιδο της οργής

ΤΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ - ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΡΟΘΕΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - «ΟΙ ΑΜΩΜΕΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΤΟΥ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ»

Η SportDay αντεπιτίθεται στην ομοβροντία των αντιδράσεων για το χθεσινό πρωτοσέλιδό της περί AIDS και… Παναθηναϊκού, αφιερώνει ολόκληρη την πρώτη της σελίδα στο θέμα, φιλοξενεί δήλωση του προέδρου του Συλλόγου των Οροθετικών Ελλάδος (που καταλαμβάνει μεγάλο μέρος του πρωτοσέλιδου), ζητάει συγγνώμη («...έτσι απλά») και προχωράει σε μια εντυπωσιακή κίνηση προκειμένου να αντιστρέψει το κλίμα:
Θα προσφέρει τα έσοδα από τις πωλήσεις στην έκδοση της Τρίτης, στον Σύλλογο των Οροθετικών!
Στην ολοσέλιδη απάντησή της στη δεύτερη σελίδα, μιλάει για «Το μεγαλείο του Ιησουητισμού» και για τις «άμωμες παρθένες του εγχώριου αθλητικού Τύπου» που διέγραψαν «μονοκοντυλιά τα πρωτοσέλιδα για τον Γιάννη Ρίτσο, επί παραδείγματι, ή για τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, όταν άλλες εφημερίδες... πέταγαν αετό». 
Στο ίδιο σχόλιο (που αναφέρεται στις αιτιάσεις του Παναθηναϊκού και του δημοσιογραφικού χώρου) διαβάζουμε:
«Στο κέντρο του στόχου το χθεσινό πρωτοσέλιδο με το AIDS και τον Παναθηναϊκό. Η εφημερίδα μας υπερέβη τα εσκαμμένα, «χρησιμοποίησε» τους ασθενείς και ασέλγησε, τάχα μου, επί της ιστορίας του Παναθηναϊκού. Ιησουητισμού το μεγαλείο! Ενα σχήμα λόγου, από τα αμέτρητα στη δημοσιογραφική πρακτική, μετατράπηκε, σκοπίμως ή βλακωδώς, σε ασύγγνωστο αμάρτημα. Μπορεί να είναι κι έτσι... Οταν η SportDay μετέρχεται τη λέξη AIDS, σείεται συθέμελα το αξιακό σύστημα αυτού του τόπου, όταν τα υπόλοιπα ΜΜΕ παραλληλίζουν, κατά κόρον, μία αρρωστημένη κατάσταση σε μία ποδοσφαιρική ομάδα ή ένα πολιτικό κόμμα με καρκίνο κι ένα γκολ στο 90' σε ''έμφραγμα'', είναι... Παρασκευή!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG: 
Ο Μιχάλης Τσόχος για το πρωτοσέλιδο της SporDay που ξεσήκωσε θύελλα: «Έφτασε η ώρα να ζητήσω συγγνώμη από την ίδια την SportDay την οποία αφήσαμε να καταντήσει έτσι». Δείτε το πρωτοσέλιδο