Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Το μετέωρο βήμα του Μπόμπολα

ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ (AKOMA;) Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΗΝ GOAL NEWS ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΙΕΤΑΙ ΕΥΡΕΩΣ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΣΟ 

Από καιρό «παίζει» ως μιντιακή είδηση η πρόθεση του Φώτη Μόμπολα να μειώσει την τιμή πώλησης της Goal News από 1,30 σε ένα ευρώ, ακολουθώντας τη συνταγή της SporDay η οποία με αυτού τού επιπέδου την αναπροσαρμογή ανέκαμψε κυκλοφοριακά, αλλά όχι και εισπρακτικά. Η πρόθεση του εκδότη για τη μείωση της τιμής έχει γίνει ευρέως γνωστή στο προσωπικό της εφημερίδας, αλλά το βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση παραμένει μετέωρο, και τουλάχιστον, η εβδομάδα άρχισε με το 1,30 ευρώ να αναγράφεται στην κεφαλίδα του δευτεριάτικου φύλλου της Goal News.

Δεν αποκλείεται, πάντως, η πλευρά Μπόμπολα να περιμένει κάποια κίνηση από τα ευθέως ανταγωνιστικά αθλητικά έντυπα (στην κατηγορία αυτή ανήκουν η SportDay και η Live Sport) και, ίσως, στο πίσω μέρος του μυαλού της να υπάρχει πιθανή επάνοδος της SportDay στο 1,30 ευρώ, κάτι πάντως που δεν επιβεβαιώνεται από την πλευρά τής εφημερίδας της Κάντζας.

Μειωμένες εισπράξεις 

Το βέβαιο είναι ότι οι εισπράξεις με το ένα ευρώ (καθαρά 0,66 περίπου ανά φύλλο) κινούνται χαμηλά. Για παράδειγμα, στην έκδοση της περασμένης Τετάρτης η SpοrtDay με πωλήσεις 5.090 φύλλα πανελλαδικά εισέπραξε περίπου 3.360 ευρώ και η Live Sport (που είναι τρίτη κυκλοφοριακά τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας) με πωλήσεις 4.200 έβαλε στο ταμείο της περίπου 3.800 ευρώ (την ίδια ημέρα η Goal News πούλησε 3.700 φύλλα).

Υποχώρησε στην πέμπτη θέση

Πάντως η Goal News την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου (τελευταίο δελτίο κυκλοφορίας που έγινε γνωστό), υποχώρησε στην πέμπτη θέση καθώς υποσκελίστηκε από τον Πρωταθλητή του Σωτήρη Πουλόπουλου, που προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κυκλοφοριακή επίθεση που δέχεται από τον ανταγωνιστικό Γαύρο, με τα εντυπωσιακά κυριακάτικα νούμερα (διαβάστε εδώ).

Οι κυκλοφορίες των αθλητικών εφημερίδων την Παρασκευή ήταν:
Φως των Σπορ 6.420 
SportDay 5.640 
Live Sport 4.080 
 Πρωταθλητής 3.900
Goal News 3.740 
Ώρα των Σπορ 2.810 
Γαύρος 2.150 
Η Πράσινη 1.510 
Η Γάτα 940
Αθλητική ημέρα 670