Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

Ολυμπιακός, προβλήματα πολυτελείας

ΑΠΟ ΑΝΙΑ ΑΝΑΜΕΤΡΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΡΕΚΟΡ - ΕΣΧΑΤΩΣ ΞΕΘΑΨΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΚΟΒΙ. ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΝ ΝΙΚΗΣΕ

Για τον Ολυμπιακό, αυτήν τη στιγμή τουλάχιστον, δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέρα από την Άρσεναλ. Τίποτα! Το πρωτάθλημα είναι τελειωμένο, ο Σίλβα έχει κατακτήσει ουσιαστικά τον πιο γρήγορο τίτλο και οι Ολυμπιακοί ασχολούνται με προβλήματα πολυτελείας. Από μια μεριά ο (ξανά και ξανά) πρωταθλητής Ελλάδος θυμίζει την Ελβετία που κάποτε, έχοντας λύσει τα δικά της περιβαλλοντικά προβλήματα – με το Μον Μπλαν, το Μόντε Ρόζα και τα άλλα αλπικά βουνά –,
χρηματοδότησε ένα μεγάλο πρόγραμμα για να σώσει τη Μεσόγειο.
Όταν οι άλλοι ψάχνουν και ψάχνονται να βρουν λεφτά, να κλείσουν αγωνιστικές τρύπες, να έχουν έναν ευπρόσωπο πάγκο, ο Ολυμπιακός διαθέτει και τα λεφτά και την άνεση να αφήνει στη φαρέτρα των αναπληρωματικών του έναν πρωταθλητή Ευρώπης, τον Καμπιάσο (φωτο), και να μη βγαίνει ψίθυρος διαμαρτυρίας.

Οι Ολυμπιακοί είναι οι πιο ευτυχισμένοι, χορτασμένοι και μαζί πιο ορεξάτοι για νέες επιτυχίες, οπαδοί. Στον Ρέντη γεννάνε και τα κοκόρια, ενώ τα προβλήματα της ομάδας αρχειοθετούνται σε ράφια από ξύλο καρυδθάς. Προβλήματα από μετάξι, όπως:
** Φορτούνης ή Τσόρι;
** Πάρντο ή Ερνάνι;
** Γιατί δεν γουστάρει ο Πορτογάλος τον Γιαννιώτα, που έπαιξε 20 λεπτά με τον Πλατανιά, έβγαλε μάτια και μετά ξαναχάθηκε;
** Πού να δώσουμε – αν τον δώσουμε – ξανά τον Κολοβό τον Γενάρη;
** Πόσες γλώσσες μιλάει η γλυκιά Μαρίνα, η διερμηνέας;
** Πόσο καλό παιδί και πόσο αδαμάντινος χαρακτήρας είναι ο Φουστέρ;
** Ξεπέρασε ο Ρομπέρτο τον χωρισμό με τη Μάρτα;
** Πώς θα γίνει η φιέστα;
** Θα το πάρουμε αυτή τη φορά αήττητοι;

Ο Ολυμπιακός απολαμβάνει τη μοναχικότητά του στην κορυφή, βεβαιώνεται ότι η μοναξιά είναι ανεξαρτησία και παραγγέλνει καινούργιο χαλί για τη συνέχεια της πορείας του στην Ευρώπη το 2016.

Όταν άλλοι υποφέρουν από άνοια στην προσπάθεια να θυμηθούν πότε πήραν για τελευταία φορά τίτλο, αυτός αντιμετωπίζει την ανία που νιώθει από έλλειψη ουσιαστικού ανταγωνισμού κάνοντας ανασκαφές στο υπόστρωμα της μνήμης για να βρει παλιά δικά του ρεκόρ και να τα τσακίσει.
Εσχάτως ξέθαψε τον Μπούκοβι και αναμετρήθηκε μαζί του. Φυσικά τον νίκησε!

Διον. Βραϊμάκης 
(Δημοσιεύτηκε στη Live Sport του Σαββάτου)