Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Εφ.Συν.: «Δεν ''χαρίζουμε'' τον τίτλο μας στον νέο πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ»

«Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΘΕΙ. ΑΦΟΡΑ ΠΛΕΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΜΕΣΑ ΘΕΣΗ»

Στη στήλη «Πολιτικά παρασκήνια» η Εφημερίδα των Συντακτών απαντά σε δύο δημοσιεύματα με τα οποία «επιχειρήθηκε να προκληθεί σύγχυση για τις σχέσεις της Εφ.Συν. με την ΕΣΗΕΑ και τον νέο της πρόεδρο», αποδίδοντας τα όσα γράφτηκαν «στη σφαίρα της φαντασίας». Στην απάντηση, πάντως, υπάρχουν αιχμές για τον Σταμάτη Νικολόπουλο επειδή αν και έχει αποχωρήσει από τον Συνεταιρισμό καθυστερεί να αποδώσει το μερίδιό του. Το σχόλιο στα «Πολιτικά Παρασκήνια» της χριστουγεννιάτικης έκδοσης, αναφέρει:


«Με δύο ανυπόγραφα δημοσιεύματα επιχειρήθηκε το Σαββατοκύριακο να προκληθεί σύγχυση για τις σχέσεις της ''Εφ.Συν.'' με την ΕΣΗΕΑ και τον νέο της πρόεδρο. Τα ''Παραπολιτικά'' απέδωσαν στον αντιπρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρη Τσαλαπάτη, τη θέση ότι η ''Εφ.Συν.'' δεν είναι συνεταιριστική! Όσο για το ''Παρόν'', αυτό αποκάλυψε ότι οι δημοσιογράφοι της ''Εφ.Συν.'' εξετάζουν το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν από την ΕΣΗΕΑ, ''για την οποία θεωρούν πως όχι μόνο δεν στηρίζει το εγχείρημα, αλλά και το πολεμάει υπόγεια''. Φυσικά όλα αυτά ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας του υποβολέα αυτών των δημοσιευμάτων, ο οποίος προφανώς έχει στεναχωρηθεί που η συνεταιριστική μας εφημερίδα είναι η μόνη που έχει σημαντική κυκλοφοριακή άνοδο ενώ είναι συνεπέστατη σε όλες τις υποχρεώσεις της. Ας μείνουν όλοι ήσυχοι. Η ΕΣΗΕΑ είναι το σπίτι των δημοσιογράφων και κανείς δεν διανοείται να το ''χαρίσει''. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είμαστε διατεθειμένοι να ''χαρίσουμε'' τον τίτλο της εφημερίδας στον σημερινό νέο πρόεδρο, ο οποίος καθυστερεί να αποδώσει το μερίδιό του στον Συνεταιρισμό παρά το γεγονός ότι έχει αποχωρήσει από την "Εφ.Συν" από το 2013. Η υπόθεση δεν μπορεί να κουκουλωθεί. Αφορά πλέον ολόκληρο το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, το οποίο καλείται να πάρει άμεσα θέση». 

Παρατηρήσεις Harddog: 1) Το όνομα του προέδρου της ΕΣΗΕΑ δεν αναφέρεται σε κανένα σημείο του σχολίου, αντίθετα, με εκείνο του αντιπροέδρου. 2) Αναζητείται ο υποβολέας των δημοσιευμάτων. Όποιος ξέρει… μας γράφει (στο μέιλ).