Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Η χειρότερη εμφάνιση, τη λάθος βραδιά

ΣΕ ΚΑΚΗ ΗΜΕΡΑ Η ΟΜΑΔΑ, ΣΕ ΚΑΚΗ ΚΑΙ Ο ΣΙΛΒΑ

Nαι, αυτή ήταν η χειρότερη εμφάνιση του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τη βραδιά που θα έπρεπε οι παίκτες του να «τρώνε σίδερα», αυτοί έδειξαν να λυγίζουν κάτω από το βάρος της σημασίας του αγώνα, με αποτέλεσμα η Άρσεναλ – χωρίς να κάνει κάποιο σπουδαίο ματς- να περάσει άνετα στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα με το εμφατικό 3-0. Το κακό για τον Ολυμπιακό ήταν πως, εκτός από τους παίκτες, σε κακή βραδιά βρέθηκε και ο Μάρκο Σίλβα. Ο Πορτογάλος άργησε να κάνει τις αλλαγές του και «ξέχασε» στον πάγκο έναν ποδοσφαιριστή που θα μπορούσε να εμπνεύσει τους υπόλοιπους και να βοηθήσει με την εμπειρία του και τις παραστάσεις του σε υψηλό επίπεδο:

Τον Καμπιάσο. Τέλος πάντων, όλοι δικαιούνται να έχουν την κακή τους βραδιά. Ακόμη και στο λάθος παιχνίδι... Ο Αρσέν Βενγκέρ είχε πει στη συνέντευξη τύπου, πριν το ματς, πως η Άρσεναλ ξέρει τον τρόπο να πάρει αυτό που θέλει. Αποδείχτηκε πως είχε 100% δίκιο. Το πλάνο του φάνηκε ξεκάθαρα από το πρώτο λεπτό. Πρώτος στόχος ήταν να περιοριστούν στο ελάχιστο οι κίνδυνοι για την εστία του Τσεχ. Κι από εκεί και πέρα «χτύπημα», όποτε οι συνθήκες το επιτρέψουν. Κυρίως με τον Ζιρού, που θεωρητικά είχε ξεκάθαρο πλεονέκτημα –λόγω της ικανότητάς του στο ψηλό παιχνίδι- απέναντι στους κεντρικούς αμυντικούς του Ολυμπιακού.

Το πλάνο βγήκε στο ακέραιο: Πρόκριση με τρία γκολ –όλα από τον Ζιρού! Βεβαίως, όσο κι αν «πονάει» το 3-0, ο φετινός Ολυμπιακός είναι αλήθεια πως έκανε μια από τις καλύτερες πορείες του σε φάση ομίλων. Με πολύ μεγάλες εμφανίσεις και ακόμη μεγαλύτερα αποτελέσματα. Η ευρωπαϊκή του πορεία δεν σταματά εδώ. Θα συνεχιστεί τον Φεβρουάριο στο Γιουρόπα Λιγκ κι επειδή η ομάδα έχει και ταλέντο και προπονητή, θεωρώ πως είναι ικανή να προχωρήσει. Αρκεί να βοηθήσει λίγο και η τύχη, στην κλήρωση της προσεχούς Δευτέρας...

Γιάννης Μηνδρινός 
(Δημοσιεύεται στη Live Sport της Πέμπτης)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG:

Διον. Βραϊμάκης: Είναι αρρώστια να χλευάζεται ο Ολυμπιακός; (Στη Live Sport)