Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Τι είπε και το κάνει ο Μπόμπολας

Μετά από προφανείς δισταγμούς, σκέψεις και, πιθανόν, αναμονή για να επανέλθει η SportDay στην τιμή τού 1,30 ευρώ (κάτι που κυκλοφόρησε ως φήμη αλλά ουδέποτε επιβεβαιώθηκε), ο Φώτης Μόμπολας αποφάσισε να προχωρήσει από το ερχόμενο Σάββατο στη μείωση της τιμής της Goal News στο ένα ευρώ. Είναι κάτι που έχει δρομολογηθεί από καιρό, και για το οποίο ο Harddog σας είχε ενημερώσει από τον Νοέμβριο με γενικότερο ρεπορτάζ για τις εξελίξεις στον Πήγασο (δείτε εδώ). Μετά την αύξηση των στοιχηματικών σελίδων της εφημερίδας, που δεν απέδωσε, η μείωση της τιμής αποτελεί
την πιο καθοριστική κίνηση του εκδότη για να ανακάμψει κυκλοφοριακά η Goal News, η οποία έχει παγιωθεί στην τέταρτη θέση του δελτίου κυκλοφορίας, μετά το Φως, την Sportday και τη Live Sport. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να υπάρξει και από άλλο (άλλα) αθλητικό έντυπο ανάλογη κίνηση και ο χώρος των αθλητικών εκδόσεων να μετατραπεί σε ένα άκρως επικίνδυνο - για τις ίδιες της εφημερίδες - πεδίο άγριου ανταγωνισμού, με άγνωστες συνέπειες και για τα έντυπα και για τους εργαζόμενους.
Με το ένα ευρώ αναμένεται κυκλοφοριακή άνοδος της Goal News (όπως είχε συμβεί με τη SporDay που εκτοξεύτηκε πάνω από τις δέκα χιλιάδες φύλλα ξεπερνώντας και το Φως των Σπορ, αλλά ακολούθως υποχώρησε κατά 50% και πλέον). Όμως, σημασία έχει  στο να κρατήσει σε σημαντικό ύψος την κυκλοφορία της για να αντισταθμιστεί η απώλεια από τη μείωση της τιμής. Γιατί το μείον 0,30 στις εισπράξεις μπορεί να μειώσει περαιτέρω τα έσοδα από τις πωλήσεις, σε σχέση με τα σημερινά έσοδα του 1,30.
Γενικότερα, ο αθλητικός Τύπος (όπως και ο πολιτικός άλλωστε) περνάει δύσκολες μέρες, έχει προβλήματα και ψάχνει τρόπους επιβίωσης - ή συντήρησης - τους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε. H Goal News, όπως και η SportDay, βρήκαν ως καλύτερο τρόπο τη μείωση της τιμής. Περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον το αποτέλεσμα του τολμήματος και τις επιπτώσεις που θα έχει (ή που δεν θα έχει) στον υπόλοιπο αθλητικό Τύπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΕΟΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟΝ HARDDOG
1) Μύλος στον Αθλητικό Τύπο! Μειώνει την τιμή πώλησης (από την Τετάρτη) και η Live Sport