Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015

Τι κρύβει ο τίτλος «ΤΖΙΦΟΣ» στο παράξενο πρώτο θέμα της SportDay

Την προηγούμενη φορά η SportDay αγνόησε τις προβολές θεμάτων της ημέρας και κυκλοφόρησε με ολόλευκη την πρώτη σελίδα και με μια μοναδική φράση στην ελεύθερη επιφάνειά της: «Η ουσία βρίσκεται στο περιεχόμενο». Στο φύλλο της Τετάρτης η εφημερίδα είχε μια ακόμα πρωτοτυπία – ή όπως θέλετε πείτε την: στη θέση του πρώτου θέματος υπήρχε με μεγάλα γράμματα, ίσως τα μεγαλύτερα σε αυτό το σημείο από τότε που καθιερώθηκε το συγκεκριμένο πολυθεματικό (και πολυμορφικό!) κασέ, σε διαγώνια αράδα και σε κόκκινο φόντο, μια μόνο λέξη συνοδευόμενη από τρία θαυμαστικά: «ΤΖΙΦΟΣ!!!». Για την εξήγηση η εφημερίδα παρέπεμπε σε «αναλυτικό ρεπορτάζ» στη δεύτερη σελίδα. Εκεί διαβάσαμε:
«Το βασικό θέμα αυτής εδώ της εφημερίδας είναι κάτι πολύ σοβαρό. Δεν μπαίνει κάτι για να πουν όλοι ότι απλά και μόνο μπήκε. Αποτελεί τη βιτρίνα της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται καθημερινά για ρεπορτάζ (πάνω απ’ όλα), για ανάλυση, για παρασκήνιο».

Και πιο κάτω εξηγούσε ότι στη θέση του πρώτου θέματος μπαίνουν «(…) Ειδήσεις που έχουν συζητηθεί και αποτελούσαν talk of the town (που λένε και στα χωριά μας) για πολλά 24ωρα».

Ακολουθούσε η εξήγηση του πρωτοσέλιδου περίεργου τίτλου: «Ε, σήμερα λοιπόν με πάσα ειλικρίνεια και σεβασμό προς όλους τους αναγνώστες η ομάδα της SporDay κατέληξε στο συμπέρασμα ότι… τζίφος. Δεν υπάρχει λόγω επικαιρότητας και μόνο φυσικά, κάτι που να ταιριάζει σε αυτό τον ιστορικό (όχι μόνο του παρελθόντος αλλά και του μέλλοντος) χώρο».

Σε υστερόγραφο αναφέρεται ότι η αναβολή του αγώνα Γερμανίας-Ολλανδίας στο Ανόβερο, από τον φόβο τρομοκρατικού κτυπήματος, «είναι πολύ σοβαρό θέμα αλλά η SporDay σήμερα δεν θα ποντάρει στην τρομολαγνεία».