Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου ειρωνεύεται από τον ΒΗΜΑ FM τον Harddog και ο Harddog απαντά

ΟΙ «ΚΟΤΕΣ», ΟΙ ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ

 Όταν κατοικείς σε γυάλινο σπίτι δεν πετροβολάς το πέτρινο του απέναντι. Προσέχεις και τις πέτρες σου και τα λόγια σου. Όταν είσαι σωστός, έγκυρος δημοσιογράφος δεν ειρωνεύεσαι κάτι που γράφτηκε για τη δουλειά σου – και δεν είναι επικριτικό, δεν είναι υβριστικό, είναι απλή καταγραφή. Λοιπόν, για να μη μακρηγορούμε. Στη σημερινή (Παρασκευή) εκπομπή του με τον Άρη Ραβανό, στο ΒΗΜΑ FM, ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου ειρωνεύτηκε τον Harddog, δείχνοντας
περιφρόνηση και απαξίωση για ένα μπλογκ που και σοβαρότητα έχει και από ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ γράφεται. Από συναδέλφους του δηλαδή – που ανήκουν σε αναγνωρισμένες δημοσιογραφικές Ενώσεις, κάποιοι μάλιστα αποτελούν βασικά στελέχη στο χώρο – χωρίς εξαρτήσεις από κόμματα, από Συγκροτήματα, από πολιτικούς, από υποψήφιους παντός είδους και πάσης θεσιθηρίας.

Τι έγινε στην εκπομπή;
Κάποια στιγμή ο Ραβανός είπε ότι υπάρχουν μηνύματα από ακροατές που ζητούν από τους δύο δημοσιογράφους να αποκαλύψουν αυτό που υποσχέθηκαν στην έκτακτη εκπομπή της Κυριακής: δηλαδή εκείνον ή εκείνους που πρόκειται να προχωρήσουν σε διασπαστικές κινήσεις στη Νέα Δημοκρατία παίρνοντας τους «δικούς» τους για να ιδρύσουν κόμμα. Κάτι ασαφές είπαν ως απάντηση στους αποστολείς των μηνυμάτων οι δύο παρουσιαστές, κάτι που έδινε την εντύπωση ότι σήμαινε «Εμείς; Εμείς τα είπαμε ήδη». Και αμέσως ο Παπαπαναγιώτου προσπέρασε το θέμα και κάτι άλλο σχολίασε, ολοφάνερα υπεκφεύγοντας.

Αλλά μετά από λίγο ο Άρης Ραβανός επανήλθε στα μηνύματα: «Κάποιος Harddog λένε ότι έγραψε…». Ο έτερος των παρουσιαστών γείωσε το θέμα. «Πολύ σοφτ, πολύ σοφτ», είπε ειρωνικά – δηλαδή μη ασχολείσαι γιατί είναι (έτσι το ερμηνεύουμε) ανάξιοι απάντησης, είναι μικροί, είναι «σοφτ».

Ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου ήταν αυτός που την Κυριακή «έθαψε» ραδιοφωνικά τον Μεϊμαράκη και καλλιέργησε το έδαφος για την αποκάλυψη του «διασπαστή» (δείτε το λινκ στο τέλος του θέματος). Ουσιαστικά έδωσε πάσα στον Βασίλη Χιώτη (που μετείχε στην εκπομπή έκτακτης επικαιρότητας) για να τους πει αστειευόμενος (ή μεταξύ σοβαρού και αστείου, αν θέλετε) ότι αφού αυτοί είναι κότες (έτσι ακριβώς: κότες!) θα το αποκαλύψει εκείνος:
- Ετοιμάζεται για νέο κόμμα ο Τζιτζικώστας

Δεν ξέρουμε αν από τη Δευτέρα και μετά οι δυο παρουσιαστές επανήλθαν στο θέμα και… ξανααποκάλυψαν την αποκαλυφθείσα πληροφορία. Ξέρουμε, όμως, ότι σήμερα τουλάχιστον το έκαναν κο κο κο μια και δεν ανέφεραν το όνομα του υποτιθέμενου (;) διασπαστή – τουλάχιστον για όσο διάστημα τους ακούσαμε.

Αυτά ως ηπιότερα απάντηση που προσπαθήσαμε να δώσουμε στον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου. Τελειώνοντας να προσθέσουμε κάτι ακόμα: Ο Harddog δεν κατοικεί σε γυάλινα σπίτια υποστηρίζοντας υποψήφιους, ομάδες επιρροών, κόμματα. Δεν κάνει παιχνίδια. Και υπάρχει ως μέσον έκφρασης ακριβώς για έναν λόγο: για να γράφουν οι άνθρωποί του – για όσο διάστημα έχουν όρεξη και το τραβάει η ψυχή τους – ελεύθερα, χωρίς δεσμεύσεις και χωρίς καταναγκασμούς. Άλλωστε ο Harddog δεν θα βρεθεί ποτέ στην ανάγκη - ούτε θα το δεχτεί – να δουλεύει σε αντιμνημονιακό ραδιόφωνο με γραμμή προσωπικά αντιμνημονιακή σε δική του εκπομπή, και να το γυρίσει μετά στο σφόδρα μνημονιακό. Τα γραπτά μένουν. Όπως και οι ηχογραφήσεις, υποθέτουμε. Το πιο σίγουρο είναι ότι μένουν οι μνήμες.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 1: Εκτιμούμε τον Μπάμπη Παναγιώτη για τη διαδρομή του στο χώρο. Δεν εκτιμούμε την απαξίωση με την αποστροφή «σοφτ», όταν στην εποχή του διαδικτύου το μπλόκινγκ - το σοβαρό τουλάχιστον - δεν είναι περιφρονητέο. Και έχει τη θέση του στον δημοσιογραφικό λόγο.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 2:  Δημοσιογραφικά προσπαθούμε να είμαστε από πλευράς υπευθυνότητας και λόγου, hard. Καθόλου soft, κύριε Παπαπαναγιώτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ «ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ»:
Χιώτης στο ΒΗΜΑ FM προς συμπαρουσιαστές: «Είστε κότες»