Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Διαλύστε τους, επιτέλους!

Δηλαδή τι άλλο πρέπει να γίνει στα ελληνικά γήπεδα για να βρεθεί ένας εισαγγελέας, ένας πολιτικός, κάποιος τέλος πάντων, να διαλύσει τους συνδέσμους των οργανωμένων οπαδών και να κόψει τον ομφάλιο λώρο ανάμεσα στους στρατούς που εκτελούν εντολές και στα αφεντικά τους; Ξέρω, ξέρω... Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει επειδή είναι δικτατορικό, επειδή υπάρχουν σύνδεσμοι που δεν φταίνε σε τίποτε και δεν έχουν κάνει ποτέ το παραμικρό επεισόδιο, επειδή, επειδή... Εντάξει, τότε! Περιμένετε να θρηνήσουμε νεκρούς και μετά συσκεφθείτε να δείτε τι θα κάνετε...
Μου αρέσει που συναντήθηκε, λέει, ο υφυπουργός αθλητισμού με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού για να του επιστήσει την προσοχή, ώστε να μη γίνει το παραμικρό στο ντέρμπι. Φανταστείτε να μην είχαν συναντηθεί... Θα είχε γκρεμιστεί η Αθήνα! Επί της ουσίας:


 -Για μια ακόμη φορά δεν έγινε κανένας έλεγχος και υπήρχαν δεκάδες ή και εκατοντάδες φωτοβολίδες στα χέρια των οργανωμένων.
- Για μια ακόμη φορά συσκέψεις, παρασυσκέψεις, διασκέψεις και πλατιές ολομέλειες κυβερνητικών στελεχών και κάθε λογής αρμοδίων και αναρμοδίων αποδείχτηκαν κενές περιεχομένου. Συσκέψεις «νάχαμε να λέγαμε» και «δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα».
-Για μια ακόμη φορά ο διαιτητής αποδείχτηκε πολύ λίγος για να σηκώσει το βάρος των γεγονότων. Από τη στιγμή που υπάρχει νόμος, πρέπει να εφαρμόζεται. Όχι μόνο στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, αλλά και στο Βέροια – Ολυμπιακός, όπου οι φωτοβολίδες έπεφταν, αλλά κανείς δεν τόλμησε να διακόψει το ματς.

Αλήθεια, εκείνα τα ηλεκτρονικά εισιτήρια του Κοντονή, εκείνες οι κάμερες, τι στην ευχή έγιναν; Μάλλον είχαν την τύχη παρόμοιων εξαγγελιών των προκατόχων του νυν υφυπουργού. Λόγια, λόγια, λόγια... Χορτάσαμε από λόγια!

Τεράστια είναι και η ευθύνη της διοίκησης του Παναθηναϊκού. ΤΕΡΑΣΤΙΑ! Γνώριζε τι έγινε πέρσι, μπορούσε εύκολα να προβλέψει τι θα γίνει φέτος. Δεν το έκανε. Και τώρα γεύεται τα αποτελέσματα της πολιτικής της...

Η επόμενη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι, δυστυχώς, κατάμαυρη. Το ίδιο και για τον Παναθηναϊκό...

Γιάννης Μηνδρινός 
(Δημοσιεύεται στη Live Sport της Κυριακής)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Διον. Βραϊμάκης: Το τέλος του ποδοσφαίρου