Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Εξωφρενική πρόταση: Κουπόνια αγορών για τους χαμηλόμισθους του MEGA!

ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΥΠΕΒΑΛΕ - ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΜΕ ΠΕΦΑΝΗ – Η ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΨΗ – ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ

Το MEGA περνάει θαλασσοταραχή και βλέπει τα βράχια. Η χθεσινή Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο κάποτε κραταιό κανάλι και η συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο Νίκο Πεφάνη, δεν οδήγησε σε λύσεις αλλά σε περισσότερους κόμπους. Πέρα από τα αναλυτικά ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκαν (δείτε εδώ την ανάρτηση στους Zoornalistas), υπάρχουν στοιχεία που έχουν ενδιαφέρον και δίνουν μια ακόμα διάσταση στο θέμα. Καταρχάς ο Νίκος Πεφάνης ξεκαθάρισε ότι όποιος δεν υπογράψει τις συμβάσεις με τις μειώσεις μισθών δεν σημαίνει ότι απολύεται αυτομάτως, όπως είχε γίνει πριν από τρία χρονιά. Ωστόσο, δεν διευκρινίστηκε τι θα συμβεί τελικά με εκείνους που θα επιμείνουν και δεν θα συναινέσουν στις μειώσεις. Εξάλλου, υπάρχει κάτι που ερμηνεύτηκε ως έμμεση απειλή απολύσεων:

Σε ερώτημα που τέθηκε στο Ν.Π. τι θα ακολουθήσει στην περίπτωση που ουδείς υπογράψει, απάντησε ότι τότε θα υπάρξει συνολικό πρόβλημα για το MEGA κάτι που από εργαζόμενους ερμηνεύτηκε και ως προαναγγελία απολύσεων στο ενδεχόμενο που συνεχιστεί το αδιέξοδο.

Πάντως, μετά τη συνάντηση του εκπροσώπου της εργοδοσίας με τον εργαζόμενους ουδείς έμεινε με την εντύπωση πως ακόμα κι αν υπογραφούν οι νέες συμβάσεις το MEGA θα έχει την απαιτούμενη ρευστότητα για να καταβάλει μισθούς, αφού σε αντίθεση με τις πρώτες περικοπές που έγιναν με στόχο τον δανεισμό τώρα δεν φαίνεται να υπάρχει σχέδιο

Χλεύη για την πρόταση περί κουπονιών  

 Στο περιθώριο – ας το πούμε έτσι – των συνελεύσεων καταγράφονται δυο στοιχεία:

1. Η έντονη αντίθεση του νέου διευθυντή ειδήσεων Μανώλη Καψή στις κινητοποιήσεις.

2. Η εκπληκτική πρόταση – η οποία φαίνεται να ξάφνιασε ακόμα και τον Πεφάνη – στελέχους του τμήματος ειδήσεων για τη δυνατότητα της επιχείρησης να εξασφαλίζει με ανταποδοτική διαφήμιση κουπόνια αγορών και να τα προσφέρει στους εργαζόμενους των κάτω των 1300 ευρώ! Πώς αντιμετωπίστηκε η πρόταση; Με χλεύη από τους δημοσιογράφους αλλά και με έκφραση έκπληξης και απορίας από τον διευθύνοντα σύμβουλο.

(Πήραμε τη φωτογραφία του θέματος από παλαιότερη ανάρτηση του thetoc.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ HARDDOG:
Άλλα θέματα σχετικά με τον Τύπο