Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Μεγάλη ένταση στη συνέλευση των δημοσιογράφων του MEGA την Τρίτη, καμιά απόφαση, η θέση της ΕΠΗΕΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ... ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ

Επεισοδιακή και χωρίς απόφαση ήταν η νέα συνέλευση των δημοσιογράφων του MEGA το απόγευμα της Τρίτης. Μετά από την άκαμπτη στάση της διοίκησης που είχε εκδηλωθεί μερικές ώρες πριν, με την απόρριψη ψηφίσματος που της επιδόθηκε (διαβάστε εδώ), οι συντάκτες του καναλιού δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε κοινή γραμμή αντιμετώπισης της κρίσης. Υπήρξαν φωνές για σκληρή στάση και κινητοποιήσεις και άλλες που ευθυγραμμίζονταν με τη χθεσινή δεύτερη βελτιωμένη πρόταση του Νίκου Πεφάνη (δείτε εδώ). Κατά διαστήματα οι διαφωνίας εκδηλώθηκαν τόσο έντονα ώστε λίγο έλειψε συνάδελφοι να φτάσουν μεταξύ τους σε ακραίες συμπεριφορές.
Στην συζήτηση για την εξεύρεση λύσης αναζητήθηκαν ακόμα και… ισοδύναμα, δηλαδή τρόποι μειώσεων ώστε το σύνολο της δαπάνης που θα εξοικονομηθεί να φτάσει στο ύψος που επιθυμεί η εργοδοσία. Ανάμεσα στις προτάσεις που διατυπώθηκαν ήταν να αυξηθεί το ποσοστό των περικοπών στους υψηλότερους μισθούς και να μειωθεί αντιστοίχως στους χαμηλόμισθους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, είναι πολύ πιθανό πλέον – και αν δεν μεσολαβήσει κάτι που θα αλλάξει τα δεδομένα – ότι οι δημοσιογράφοι θα πάρουν προσωπικές αποφάσεις για το πώς θα κινηθούν στη συνέχεια. Είναι φανερό, πάντως, ότι η διοίκηση κέρδισε πόντους και, πιθανόν, θα κερδίσει ολόκληρη την παρτίδα.

Ως προς την πρόταση των διοικητικών (ΕΠΗΕΑ) αυτή περιελάμβανε μικρότερες μειώσεις αλλά και με μικρότερο όφελος για το κανάλι (1,3 εκατ. ευρώ), τη στιγμή που οι εργοδότες αναζητούν 2,1 εκατ. ευρώ,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG
Προηγούμενα ρεπορτάζ για τις εξελίξεις στο MEGA και άλλα θέματα Τύπου