Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Δεν θέλω να ανεβαίνω στην Ακρόπολη με διαβατήριο

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2015 ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΤΟΥ 1939 - Ο ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΣΤΗ ΕΥΡΩΠΗ

Ο Γκάρντιαν γράφει πως «η Ευρώπη εκδικείται τον Τσίπρα», ο Κρούγκμαν αναρωτιέται «ποιος μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στους Γερμανούς μετά από αυτό», πάλι ο Γκάρντιαν μιλάει για βασανιστήρια στις διαπραγματεύσεις «με «εικονικό πνιγμό του Τσίπρα» και η Λιμπερασιόν ρωτάει ρητορικά «πού το πάει η Γερμανία;»
Ελληνίδες, Έλληνες, πατριώτες και απάτριδες, θαλαμοφύλακες της Ευρώπης και γκαρσόνια των Βορειοευρωπαίων, υστερικοί και ήρεμοι, κλέφτες φυλακισμένοι και απατεώνες ελεύθεροι, προσκυνημένοι και περήφανοι, πραγματιστές τού «Ναι» και αιθεροβάμονες του «Όχι», η αλήθεια είναι μία: χάσαμε! Και αυτή η ήττα πονάει πολύ. +/- Δείτε τη συνέχεια

Όταν ήμουν παιδί δεν μπορούσα να κατανοήσω τον αντιγερμανικό μένος των μεγαλύτερων, αυτών που πρόλαβαν τη κτηνωδία του πολέμου. Αντιπάθεια ως το βάθος της χολής τους. Ώσπου σιγά σιγά τα πάθη απορροφήθηκαν στις απαλές ψυχές των γενεών που ακολούθησαν. Αλλά να που τώρα τα πάθη αναζωπυρώθηκαν.

Η Ελλάδα είναι η Πολωνία του Γ΄ Παγκοσμίου (οικονομικού) Πολέμου, το γερμανικό πέρασμα για την κατάκτηση της Ευρώπης. Δεν είναι μεγαλοστομίες αυτά. Δεν βγαίνουν από το θυμικό των καφενείων. Τα φωνάζουν ή τα ψελλίζουν ελεύθερες φωνές της ηπείρου. Μεγάλες εφημερίδες, που ζουν και εκδίδονται σε διαφορετικούς γαλαξίες από αυτούς της Bild με την κοπρολαγνική προπαγάνδα, γράφουν απερίφραστα για τη δημιουργία του Δ΄ Ράιχ – και ας είναι οικονομικό.

Αφήνουμε στα παιδιά, στα εγγόνια και στα δισέγγονά μας μια Ευρώπη γερματοκρατούμενη με οικονομικούς φιρερίσκους να την κηδεμονεύουν. Ιταλός ευρωβουλευτής – καθόλου αριστερός, το ακριβώς αντίθετο είναι ιδεολογικά – σε ομιλία του την περασμένη εβδομάδα στη Ευρωβουλή φώναζε «Δεν θέλω να πεθάνω Γερμανός». Και εμείς φωνάζουμε μαζί του, αλλά το τραβάμε πιο πέρα:
- Δεν θέλουμε το 2.070 τα παιδιά μας να γεννιούνται γερμανάκια.
- Δεν θέλαμε ο Μεσαίωνας το 21ου αιώνα στην Ευρώπη να ξεκινάει από την Ελλάδα.
- Και, εν τέλει, δεν θέλουμε να ανεβαίνουμε στην Ακρόπολη με διαβατήριο θεωρημένο και σφραγισμένο από το Βερολίνο. 
Δεν ζητάμε πολλά. Ζητάμε τα αυτονόητα που έχουν γίνει ακατανόητα.

Διον. Βραϊμάκης
(Το άρθρο δημοσιεύεται στη Live Sport της Τρίτης)