Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Κανένα άλλοθι για τις δημοσιογραφικές «εκκωφαντικές σιωπές»

Η παρέλαση συνεχίστηκε και χθες στην Ευελπίδων. Παρέλαση χωρίς σημαιοφόρο. Κομπότης, Κουρίδης, Σταθόπουλος και εκπρόσωπος του Μαρινάκη προσήλθαν με συντονισμένο βήμα, ο πρώτος για να απολογηθεί και οι άλλοι για να παραλάβουν τα κατηγορητήρια. Ναι, τώρα υπάρχουν κατηγορητήρια και τα ονόματα λέγονται… με το όνομά τους! Κανένα άλλοθι για τις δημοσιογραφικές «εκκωφαντικές σιωπές». Πλέον όποιος θέλει – όποιος υπηρετεί την Ενημέρωση – γράφει, μιλάει, μεταδίδει αλλά οπωσδήποτε ΔΕΝ δικάζει, ΔΕΝ καταδικάζει και ΔΕΝ αθωώνει. +/- Δείτε τη συνέχεια

Το αν η Δικαιοσύνη βρει την άκρη του νήματος και το μετατρέψει σε φιτίλι που θα ανατινάξει στεγανά (όπου υπάρχουν φυσικά) είναι μια άλλη ιστορία. Θα το δείξει ο χρόνος. Προσωπικά – το έχω ξαναγράψει – κρατάω μικρό καλάθι για μικρούς καρπούς και όχι καρότσι για μεγάλους. Αν η υπόθεση γινόταν στην Ιταλία τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, έστω ως προς την ταχύτητα των διαδικασιών. Και κάποιοι (μπορεί λίγοι) θα ήταν ήδη στη φυλακή.

Προς το παρόν η Δικαιοσύνη στο μέτρο που της επιτρέπει ο νόμος αποδομεί. Καθαρίζει με το νυστεράκι τις πληγές που έχουν κακαδιάσει. Χθες ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς στέρησε το ποδόσφαιρο από τις πολύχρονες και πολύτιμες υπηρεσίες του Γιάννη Κομπότη. Πλήγμα! Πλήγμα το οποίο είχε αποφύγει το ποδόσφαιρο και στην υπόθεση του 2011, αλλά και λίγο παλιότερα όταν ο τερματοφύλακας των Τρικάλων Χρήστος Πουρής κατήγγειλε απόπειρα δωροδοκίας του παραμονές του αγώνα με τον Λεβαδειακό. Κάτι που δεν είχε συνέχεια ελλείψει επαρκών στοιχείων.

Εκείνες τις μέρες ο σημερινός έκπτωτος των ποδοσφαιρικών δικαιωμάτων, είπε πως «αυτά είναι αθλιότητες», απείλησε να στείλει κόσμο στη φυλακή και ζήτησε επέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα επειδή θεωρούσε ότι δυσφημήθηκε το άθλημα. Το οποία πέρασε νέα δυσφήμιση πέρσι το φθινόπωρο με νέα «αθλιότητες», αυτή τη φορά από τον Ολιβιέ Καπό (δεξιά στη φωτό), που μίλησε για «απειλές θανάτου» και για πολλά άλλα συνταρακτικά, ρίχνοντας και αυτός τη λάσπη του στα αμόλυντα ελληνικά γήπεδα. Κατά σύμπτωση, ο Καπό υπήρξε ποδοσφαιριστής τού Λεβαδειακού και ενέπλεξε την ομάδα του. Αλλά είπαμε: αθλιότητες.

Τελικά, για να σοβαρολογήσουμε: Με αυτήν την τεράστια δικαστική έρευνα καλό θα ήταν να είχαν ανοίξει και το(ν) Καπό με μια μαρτυρική κατάθεση. Οψόμεθα.

Διον. Βραϊμάκης

(Το άρθρο δημοσιεύεται στη Live Sport της Τρίτης με τίτλο «Κάποιος να ανοίξει και το(ν) Καπό»)