Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015

Ο Χ. Ξύδης για sdna.gr: «Δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου»

Ο Χάρης Ξύδης αποχώρησε από το sdna.gr λίγους μήνες μετά το ανέβασμα του σάιτ στον διαδικτυακό αέρα. Αιτία (μήπως μόνο αφορμή;) η αφαίρεση μια φράσης από το σχόλιο του άλλοτε διευθυντή της Sportime και της Goal News. Είχαν προηγηθεί οι ενστάσεις του Ξύδη για το γεγονός ότι τα καθημερινά άρθρα του για τον Τύπο που αναρτούσε στο νέα αθλητικό σάιτ, έφευγαν γρήγορα από τις περίοπτες θέσεις της ιστοσελίδας  λόγω της ροής των ειδήσεων που ακολουθούσαν. Τη διακοπή της συνεργασίας ανάγγειλε ο ίδιος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook. Σε ένα σημείο του κειμένου του ο Χάρης Ξύδης αναφέρει ότι «Θα έπρεπε να ήξεραν όλοι τις αρχές μου επί 35 χρόνια στο ότι δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου». Ολόκληρη η τοποθέτησή του στο fb είναι η εξής:

«Ηταν πέρυσι το καλοκαίρι, όταν ο Βασίλης Παπαθεοδώρου μου πρότεινε να συμμετάσχω σε ένα καινούργιο Site με τα χαρακτηριστικά, που έχει σήμερα το Sdna. Δέχτηκα ευχαρίστως να τον βοηθήσω χωρίς αμοιβή επειδή πίστευα και πιστεύω στις δυνατότητές του.
Με ευχαρίστηση ξυπνούσα κάθε πρωϊ στις 4.30 – 5 η ώρα, πήγαινα στη Ραφήνα, αγόραζα τις εφημερίδες, μελετούσα και έγραφα. Το έκανα με χαρά, επειδή ακριβώς αγαπάω τις εφημερίδες και τους ανθρώπους της. +/- Δείτε τη συνέχεια

Επισήμανα στο Βασίλη τρεις – τέσσερις φορές το γεγονός ότι όταν ανέβαινε το κείμενό μου στα εννέα πρώτα θέματα της αρχικής σελίδας, μετά από μισή ώρα «εξαφανιζόταν» καθώς έρχονταν καινούργιες ειδήσεις. Ετσι τις περισσότερες μέρες το σχόλιό μου που αφορούσε τις εφημερίδες, άρα είχε περισσότερο ενδιαφέρον κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες, εμφανιζόταν μετά το μεσημέρι είτε στις επιλογές είτε στα τέσσερα άρθρα, είτε αργά το απόγευμα αν κάποιος το αξιολογούσε αλλιώς. Λύση δεν βρέθηκε. Το ίδιο έγινε και χθες, όπου τηλεφώνησα έξαλλος (συγνώμη Γιώργο Βροντάκη, δεν φταις εσύ) και σε ένα λεπτό ξαφνικά εμφανίστηκε το άρθρο μου.
Σήμερα το πρωί έστειλα το κείμενό μου, στο οποίο με υστερόγραφο έγραφα : Προς Βασίλη Παπαθεοδώρου και αρχισυντάκτες SDNA : Φροντίστε να μην αλληλοστεναχωρηθούμε.
Το τελευταίο κόπηκε δεν ξέρω από ποιόν, αλλά είναι και το τελευταίο. Θεωρώ την πράξη αυτή τουλάχιστον απαράδεκτη. Θα έπρεπε να ήξεραν όλοι τις αρχές μου επί 35 χρόνια στο ότι δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου. Ας είναι όλα καλά. Ευχαριστώ για τη συνεργασία τον Βασίλη και τα άλλα παιδιά που ξέρω, δηλαδή τον Μάκη Σταθάτο, τον Γιώργο Βροντάκη και τον Γιώργο Φραδελάκη, εύχομαι κάθε καλό.
Αλλωστε το SDNA δεν με έχει -ούτε με είχε – καμία ανάγκη. Παραμένω πιστός αναγνώστης του αλλά μέχρι εκεί. Ευχαριστώ κυρίως όσους με τίμησαν με την ανάγνωση των κειμένων μου. Ευχαριστώ και αντίο».