Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015

Οι πρόεδροι χρωστάνε απαντήσεις...

Δεν γνωρίζω πόσους «ξένισε» και πόσους όχι το θέαμα των άδειων (φωτό με φόντο το κενό), από φιλάθλους, γηπέδων. Προσωπικά, πάντως, δεν με χάλασε ούτε στο ελάχιστο. Και, φυσικά, διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως με όσους υποστηρίζουν πως «δεν γίνεται ποδόσφαιρο χωρίς θεατές». Μωρέ γίνεται και παραγίνεται! Μέχρι, τουλάχιστον, να αποφασίσουν οι κάθε λογής αρμόδιοι –και κυρίως οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ- να ελέγξουν τον κόσμο τους. Όχι στα λόγια, αλλά με πράξεις. +/- Δείτε τη συνέχεια

Καλώς ή κακώς ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας, όπου είναι εξαιρετικά απλό και εύκολο για οποιονδήποτε το επιθυμεί και έχει τα σχετικά μέσα, να παρακολουθήσει τις κινήσεις κάποιου άλλου. Πόσο μάλλον όταν ο άλλος θα είναι υποχρεωμένος να κάθεται σε μια συγκεκριμένη θέση, με κάμερες ασφαλείας «κολλημένες» πάνω του.

Από την εποχή του Γιώργου Λιάνη αυτές οι περιβόητες κάμερες, όπως και το ηλεκτρονικό εισιτήριο, έχουν εξαγγελθεί πολλές φορές και δεν έχουν εφαρμοστεί ποτέ. Ο λόγος; Προφανώς τον γνωρίζουν καλύτερα από εμένα αυτοί που τόσα χρόνια αρνούνται πεισματικά να εφαρμόσουν αυτά τα δυο τόσο απλά μέτρα. Εκείνο που μπορεί να υποθέσει κανείς είναι πως κάποιους συμφέρει η σημερινή κατάσταση. Πιστεύω για φορολογικούς λόγους, κυρίως. Γιατί με το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα σταματήσουν οι... κατά το δοκούν αριθμοί που δηλώνονται, όσον αφορά τα εισιτήρια και τις εισπράξεις.

Καλό θα ήταν, βεβαίως, να μας πληροφορήσουν κάποια στιγμή οι πρόεδροι των ΠΑΕ για ποιους ακριβώς λόγους αποφάσισαν –χρόνια τώρα- να συμπορευτούν με τους οργανωμένους οπαδούς, πετώντας έξω από τα γήπεδα των ομάδων τους, τους οικογενειάρχες. Και οδηγώντας το ελληνικό ποδόσφαιρο στη σημερινή απαξίωση... Φαντάζομαι, θα είχαν τους λόγους τους. Μόνο που αυτούς τους λόγους καλό θα ήταν να μας τους εξηγούσαν κάποια στιγμή. Είναι η ελάχιστη υποχρέωση που έχουν.

Για να μην ξεφεύγουμε, όμως: Και άδειες εξέδρες κι έξω από την Ευρώπη και οποιοδήποτε άλλο μέτρο θα μπορούσε να οδηγήσει στην εξυγίανση. Τώρα είναι η ώρα για να καθαρίσει το τοπίο. Ο νέος υφυπουργός αθλητισμού δείχνει αποφασισμένος. Και φαίνεται πως δεν θέλει να ακολουθήσει την «πεπατημένη» των προκατόχων του. Από το νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή, θα φανεί αν και πόσο βαθιά θα μπει το μαχαίρι...

Υ.Γ. Το πρωί οι εμετικοί διάλογοι στο Δ.Σ της Super League, το βράδυ η εμετική επ'  αόριστο αναβολή του Πανθρακικός - Ολυμπιακός. Δεν υπάρχει σωτηρία, κύριε Κοντονή!


Γιάννης Μηνδρινός 

(Το άρθρο δημοσιεύεται στη Live Sport της Κυριακής)