Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Για συγχώνευση «Goal» και «Έθνους» πήγαινε ο Πήγασος, αλλά ανεστάλη

ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ  

Τη συγχώνευση του αθλητικού τμήματος του «Έθνους» και του δημοσιογραφικού δυναμικού του «Goal News» είχε αναγγείλει σε υπεύθυνους των δύο εφημερίδων διοικητικό στέλεχος του «Πήγασου», μεταφέροντας την απόφαση της εργοδοσίας.
Αυτό έγινε αρκετό καιρό πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων, οπότε είχε προσδιοριστεί και η ολοκλήρωση της συγχώνευσης μέσα στους έξι επόμενους μήνες. +/- Δείτε τη συνέχεια

Μολονότι απόφαση είχε αναφερθεί ως ειλημμένη και απαρέγκλιτη, η αντίδραση των δημοσιογράφων, κυρίως από την πλευρά τών αθλητικών συντακτών του «Έθνους», υποχρέωσε την ιδιοκτησία να κάνει ένα βήμα πίσω για να ακολουθήσουν πολλά βήματα μπροστά, προς την κατεύθυνση της μείωσης του κόστους έκδοσης. Όπως έγραψε το mediatvnews και διαβάσαμε στους Zoornalistas (δείτε εδώ) οι εκδότες των δύο εφημερίδων ανακοίνωσαν στο προσωπικό ότι θα γίνουν απολύσεις με μειωμένες αποζημιώσεις και επαναπροσλήψεις, με επίσης μειωμένους μισθούς.
Το μεσημέρι της Τρίτης εντάθηκε η φήμη (που υπήρχε από χθες) ότι παραιτήθηκε ο διευθυντής της «Goal News» Ανδρέας Δημάτος, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται ώς την ώρα ανάρτησης αυτού ρεπορτάζ. Σύμφωνα με πληροφορίες επίκειται συνάντηση εντός της ημέρας ανάμεσα στον Φώτη Μπόμπολα, τον Άνδρέα Δημάτο και τον Βαγγέλη Μπραουδάκη. Ο τελευταίος στην ταυτότητα της «Goal News» αναφέρεται ως μέλος της εξαμελούς συντακτικής ομάδας, αλλά είναι από τα σημαντικότερα επιτελικά στελέχη της εφημερίδας.