Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015

Καμίνια, όνομα και πράμα…

Η ονομασία της περιοχής τού Ηρακλείου που βρίσκεται το γήπεδο του ΟΦΗ παίρνει για τξην Κυριακή συμβολική σημασία: Καμίνια! Έχω την αίσθηση ότι ο ΟΦΗ επιβιώνει με μάσκα οξυγόνου μόνο και μόνο για το αυριανό παιχνίδι. Θέλει να χτυπήσει τον Παναθηναϊκό και μετά ας του τραβήξουν τα σωληνάκια, ας πεθάνει! Η ατμόσφαιρα το βράδυ στο Ηράκλειο θα θυμίζει για τον Παναθηναϊκό χαλυβουργική. Το κλίμα που συνάντησε τα τελευταία χρόνια το Τριφύλλι στο Καραϊσκάκη με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, μπορεί να μοιάζει με άσκηση επί χάρτου μπροστά σε αυτό που θα βρει στο Ηράκλειο. +/- Δείτε τη συνέχεια

Πέρσι, στους διπλούς αγώνες του Παναθηναϊκού στη μεγαλούπολη της Κρήτης, για Κύπελλο και πρωτάθλημα, οι Αθηναίοι αντιμετώπισαν ένταση, πάθος, θυμό και έναν… αναπτήρα του οποίου το βάρος μέτρησε με το σώμα του ο Καπίνο. Τότε οι «πράσινοι» είδαν το νύχι τού λιονταριού – την εκρηκτικότητα του «Ομιλίτη» οπαδού δηλαδή – και φέτος θα δουν ολόκληρο το λιοντάρι. Γιατί στον ΟΦΗ έχουν βεβαιωθεί ότι ο Παναθηναϊκός με τις αλλεπάλληλες καταγγελίες του για παρατυπίες θέλει την εξόντωσή του.

Είναι δύσκολο αυτή την στιγμή για τους Κρητικούς να παραδεχτούν ότι το κάστρο τους, η ομάδα τους, πέφτει με διάβρωση από τα μέσα. Τέτοια ώρα τέτοια λόγια θα πείτε. Αυτή την στιγμή για τους οπαδούς τού ΟΦΗ ο πιο αντιπαθής αντίπαλος – αντιπαθής στα όρια τής σφοδρής εχθρότητας – είναι ο Παναθηναϊκός. Τον οποίο, φυσικά, και ο ίδιος ο ΟΦΗ προσπάθησε να πλήξει με υπαινιγμούς ότι φοροδιαφεύγει.

Γι’ αυτό το Γεντί Κουλέ έχει μεταβληθεί σε «Τούμπα τού Παναθηναϊκού». Το πάθος που βρίσκει ο Ολυμπιακός στη Θεσσαλονίκη θα συναντήσει ο Παναθηναϊκός στα (όνομα και πράμα) Καμίνια τού Ηρακλείου, έχοντας απέναντι του όσους έχουν απομείνει (14; 15;) αποφασισμένους μονομάχους. Οι οποίοι μοιάζουν πολεμιστές κομματιασμένοι από την κόπωση και τη λειψανδρία, σχεδόν ημιθανείς ως ομάδα, αλλά αποδεδειγμένα άκρως επικίνδυνοι.

Ο Παναθηναϊκός καλείται να αντέξει σε αυτό το κάστρο-βραστήρα και να μην εκτεθεί από μια ομάδα που συνεχώς αιμορραγεί. Δύσκολη βραδιά, αλλά αν δεν μπορεί να πάρει τέτοια παιχνίδια, με τόσο ταλαιπωρημένο αντίπαλο, ας κάτσει στη θαλπωρή και την ασφάλεια της Λεωφόρου.

Διον. Βραϊμάκης

(Δημοσιεύτηκε στη Live Sport του Σαββάτου)