Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

Νέο αθλητικό σάιτ από σήμερα (πριν απ’ το sdna.gr) με δυνατές υπογραφές

ΒΓΗΚΕ ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ – ΠΟΙΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ, ΠΩΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ - «ΗΡΘΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ»

Καλοστέριωτο! Ένα νέο αθλητικό σάιτ (όχι το πολυαναμενόμενο, το sportsdna.gr που στήνει ο πρώην διευθυντής τού gazzetta.gr Βασίλης Παπαθεοδώρου και για το οποίο ακούγεται ότι έρχεται σε λίγες μέρες) βγήκε το μεσημέρι της Δευτέρας – και της πρωτομηνιάς! – στον «αέρα» τού διαδικτύου, με μερικές ημέρες καθυστέρηση από το προγραμματισμένο (είχε γίνει προσπάθεια να ανέβει στο διαδίκτυο την Παρασκευή). Η ονομασία αυτού sportit.gr και η πρώτη εντύπωση που αποκομίζουμε, με ένα γενικό κοίταγμα στα θέματα, στον σχεδιασμό και, κυρίως, στις υπογραφές, διαπιστώνουμε ότι πρόκειται για σοβαρή προσπάθεια που μπορεί να έχει διάρκεια. Άλλωστε, όπως αναγγέλλει σε ανάρτησή του στο facebook ο φίλος και παλιός συνεργάτης μας «του διπλανού γραφείου» Γιάννης Μπίλιος «εδώ είμαστε, ήρθαμε για να μείνουμε!». +/- Δείτε τη συνέχεια

Ένας άλλος φίλος, και επίσης συναδέλφος «του διπλανού γραφείου», ο Γιώργος Σπανουδάκης, από τους βασικούς συντελεστές του σάιτ, αναφέρει ότι «ήρθε η ώρα για κάτι διαφορετικό στην αθλητική ενημέρωση», ενώ ο ίδιος για την προσωπική του παρουσία στο νέο πόρταλ προσθέτει πως αυτή θα είναι «με το μεράκι της "Αθλητικής Ηχούς" και της "Εξέδρας"».

Στη νέα διαδικτυακή προσπάθεια, πέρα από τους Μπίλιο-Σπανουδάκη που αναφέραμε, βλέπουμε σημαντικές υπογραφές (και κάποιες από αυτές «βαριές») όπως είναι των Χρήστου Κοντού, Βασίλη Γαλούπη, Αντρέα Παλομπαρίνι, Άλκη Φιτσόπουλου, Λάμπρου Μπαλάφα, Μιχάλη Στεφάνου, Γιάννη Κυφωνίδη και πολλών άλλων. Ανάμεσα στους σημερινούς αρθογράφους και ο Νίκος Αναστόπουλος.

Από τα θέματα που ξεχωρίζουν είναι οι αποκλειστικές δηλώσεις στο sportit.gr τού Τζιοβάνι Τραπατόνι για την Εθνική μας («Θέλω να δουλέψω στην Ελλάδα, πιστεύω στις δυνατότητες της ομάδας»). Το σάιτ είναι καλοσχεδιασμένο, έχει πλούσια θεματολογία στην αρχική του σελίδα, πολλά διεθνή, μάλλον αρκετά έτοιμα θέματα («ψυγεία»), αλλά σύμφωνα με την πληρότητα που έχει σε έμψυχο δυναμικό, θα δώσει με αξιώσεις τη μάχη στην τρέχουσα επικαιρότητα – και εκεί περιμένουμε να το κρίνουμε.

Όπως και να έχει, οι πρώτες εντυπώσεις είναι καλές και ήδη καταχωρίσαμε το σάιτ στα «αγαπημένα» μας, που είναι προσεκτικά επιλεγμένα γιατί θεωρούμε δύναμη τα κλικ που κάνουμε – όπως του κάθε διαδικτυακού επισκέπτη –και δεν τα χαρίζουμε… Καλή επιτυχία, λοιπόν. Και ζωή πολλών δεκαετιών.

(Δείτε εδώ το νέο αθλητικό σάιτ)