Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014

Θέλεις (και εσύ) τίτλο; Απόδειξη!

ΜΙΑ... ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΉΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΣ

Ο καταπληκτική ψυχή του ΠΑΟΚ (μιας δεμένης – μασίφ! – ομάδας στην οποία χθες δεν ξεχώριζες ποιοι ήταν καθαρόαιμοι επιθετικοί και ποιοι αμιγώς αμυντικοί) ανοίγει δρόμο για κάτι νέο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Βέβαια, η ερυθρόλευκη δυναστεία παραμένει πανίσχυρη, αλλά χθες ο κλονισμός της παντοκρατορίας ήταν δυνατός – ήταν σεισμικός! Ο ΠΑΟΚ τού αρχιτέκτονα Άγγελου αποσπάται και δείχνει ότι η (ακόμα πολύ δύσκολη) ανατροπή είναι πλέον πιθανή. Η πρόκληση είναι μεγάλη και όχι μόνο για τον ίδιο. Ο κόσμος τού Παναθηναϊκού θέλει τίτλο και το φωνάζει, οι παίκτες το τολμούν και το λένε, η διοίκηση οσφραίνεται όλα αυτά και δεν τα γειώνει, ιδιαίτερα τώρα που η ερυθρόλευκη κυριαρχία αμφισβητείται ευθέως. +/- Δείτε τη συνέχεια

Το να εγείρουν στον Παναθηναϊκό αξιώσεις για «κάτι παραπάνω» δεν είναι κακό. Αμφιβάλλω, όμως, αν είναι σωστό και καλό για την ψυχολογία τους να φωνάζουν για τίτλο. Οι μέρες θα δείξουν αν το μπορούν. Και οι μέρες που θα «δείξουν» ήρθαν. Στο τριήμερο Πέμπτη-Κυριακή ο Παναθηναϊκός θα επιχειρήσει το πιο δύσκολο δρομολόγιο της διαδρομής.

Ο Παναιτωλικός και ο Αστέρας Τρίπολης είναι από τα 3-4 πιο υψηλά εμπόδια που συναντάει μια ομάδα με πρωταγωνιστικούς στόχους. Αν ο Παναθηναϊκός θέλει (και το κυριότερο: αν μπορεί) να είναι βασικός διεκδικητής στην πράξη, και όχι στα λόγια, χρειάζεται απόδειξη στα δύο επόμενα παιχνίδια .

Στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός πέρσι και φέτος έκοψε συνολικά δυο φορές τον βήχα σε Ολυμπιακό και μία (πέρσι) σε ΠΑΟΚ. Ο Αστέρας Τρίπολης ορθώνει μπροστά στις φιλοδοξίες τού Παναθηναϊκού το τείχος μιας αήττητης έδρας που δεν έπαθε ρήγμα ούτε με τα απίστευτα προκλητικά κανόνια που έστησε μπροστά στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» η χειρότερη και πιο ετεροβαρής διαιτησία – με τόση ΔΙΑΡΚΕΙΑ στοχευμένων λαθών – στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ο Παναθηναϊκός καλείται σήμερα να πετύχει για δεύτερη φορά στη διαδρομή της Νέας Ανανέωσης τέταρτη συνεχή νίκη στο πρωτάθλημα. Το είχε καταφέρει στην πράσινη έκρηξη του περασμένου Μαρτίου, με το σερί των πέντε νικών που άρχισε στο Καραϊσκάκη. Για να γίνει αξιόπιστος όπως ο ΠΑΟΚ τής πρωτοπορίας που δημιουργεί ο Άγγελός, πρέπει να το ξανακάνει. Και να μην μείνει έξω από την κίνηση ανατροπής…

Διον. Βραϊμάκης 

(Το άρθρο δημοσιεύεται στη Live Sport της Πέμπτης)