Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014

Η μεγάλη τιμή για τον Ολυμπιακό και ο πρωταθλητής της Ζωής

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΛΑΔΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ: ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΨΗΛΑ

Για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι τιμή που ο Ερίκ Αμπιντάλ κρεμάει τα παπούτσια του στα αποδυτήρια ενός ελληνικού γηπέδου και δεν συνεχίζει έστω και σε κάποια «λιμά» άλλης χώρας. Στύβω το μυαλό μου και θυμάμαι, αν δεν κάνω λάθος κιόλας, ελάχιστους μεγάλους παίκτες που η τελευταία φανέλα τους ήταν ελληνική. Ο Ζάετς; Ο Βλάοβιτς; Ίσως ο Γιάρνι; Η περίπτωση του Αμπιντάλ πέρα από σπάνια είναι και μοναδική. Δηλαδή, να τερματίζει στην Ελλάδα την αθλητική του πορεία ένας ποδοσφαιριστής-σύμβολο, ένας πρωταθλητής της Ζωής όπως ο Γάλλος. Τελικά, η καριέρα του Αμπιντάλ είχε όμορφο τέλος. Όπως καλό τέλος είχε η περιπέτεια της Live Sport που αδικήθηκα κατάφωρα όταν πρώτη, μόνη και δακτυλοδεικτούμενη, έβγαλε το θέμα της πρόωρης αποχώρησής του. +/- Δείτε τη συνέχεια

Τότε η Live διαψεύστηκε, με ειρωνικές αναφορές μάλιστα. Αλλά η αλήθεια είναι σαν το λάδι στο νερό. Όσο και να το αναδεύεις στο τέλος θα βγει στην επιφάνεια. Στην περίπτωση της αποχώρησης Αμπιντάλ το ανακάτεμα επιχειρήθηκε με πολύστροφο μίξερ και το μίγμα «αλήθεια-διάψευση-αποπροσανατολισμός», έγινε θολό. Αλλά γρήγορα άρχισε να καθαρίζει. Και με την επίσημη παραδοχή του Ολυμπιακού ότι ο Αμπιντάλ αποχωρεί από τους αγωνιστικούς χώρους, το λάδι ηρέμησε και πήρε τη φυσική του θέση: ψηλά!

Η χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Γάλλου, ήταν απλώς ο θρίαμβος της δημοσιογραφικής αλήθειας που πρεσβεύει αυτή η εφημερίδα. Αλλά για να φτάσουμε έως εδώ, η Live παρουσιάστηκε ως ένα Μέσο που γράφει ψέματα και εξυφαίνει συνωμοσίες για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα κέντρα. Θεσμικά πρόσωπα την ειρωνεύτηκαν και αυτόκλητοι εξωσυλλογικοί πάροχοι δημοσιογραφικών υπηρεσιών, με άθλια χτυπήματα, προσπάθησαν να τη διαπομπεύσουν.

 Τι να κάνουμε; Δύσκολο να ακολουθήσουμε τη συνταγή που έδινε σκωπτικά στους δημοσιογράφους Αμερικανός συγγραφέας: «Πρόσεχε αυτά που γράφεις να μην ενοχλούν. Ο ασφαλέστερος τρόπος για να το καταφέρεις είναι να τους αφαιρείς κάθε ουσιαστική πληροφορία».

Αυτά και τέλος. Τέλος, με τα άκρως τιμητικά λόγια τού Απμιντάλ: «Θα κρεμάσω την ασπροκόκκινη φανέλα στο διαμέρισμά μου». Δεν είναι λίγο να το λέει αυτό για τον Ολυμπιακό ένας μεγάλος άσσος. Και κυρίως μια προσωπικότητα που δίδαξε πώς να παλεύουμε για τα πραγματικά μεγάλα της ύπαρξής μας. Μεγαλύτερο των οποίων είναι η ίδια η Ζωή.

Διονύσης Βραϊμάκης 

(Το άρθρο δημοσιεύεται στη Live Sport του Σαββάτου)