Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014

Πάλι καλά να λέει ο Παναθηναϊκός

Ο ΠΑΟΚ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ 


ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έζησαν το Σαββατοκύριακο την ευτυχοδυστυχία από τη μια να βλέπουν τον Ολυμπιακό να κουτρουβαλιάζεται στο ίσωμα και από την άλλη οι ίδιοι να έχουν πρόθυμο πνεύμα και αδύναμη σάρκα για να εκμεταλλευτούν το ουρανόπεμπτο σαββατιάτικο «Χ». Για τον ΠΑΟΚ η απόσταση από τον Ολυμπιακό αντί να διασταλεί στους 7 βαθμούς, συρρικνώθηκε στους 4 και ο Παναθηναϊκός αντί να δείξει το νούμερο της φανέλας του στον Ολυμπιακό, περνώντας δεύτερος, παρέμεινε τρίτος. +/- Δείτε τη συνέχεια

Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να κατάλαβε στην Ξάνθη ότι δεν φτάνει να είσαι πρωτοπόρος και ηγέτης μιας πορείας που μπορεί να οδηγήσει σε ιστορική ανατροπή των ποδοσφαιρικών ισορροπιών. Πρέπει να ξέρεις προς το πού θα πας, πώς θα την οδηγήσεις, πώς θα φτάσεις και πού ακριβώς. Στη Θράκη έπαιξε με το αγαπημένο του από πέρσι ρίσκο που κάνει την αδρεναλίνη να αναβλύζει. Έμεινε πίσω στο σκορ, αλλά αυτή τη φορά η δύσμοιρη στάμνα των ανατροπών, που τόσες φορές πέρσι και φέτος πήγε με ακροβατικά στη βρύση και έφερε βαθμούς, έσπασε! Και δεν έσπασε στην πηγή, έσπασε στα Πηγάδια!

Ο Παναθηναϊκός, από την άλλη, έχοντας το προνόμιο να είναι τελευταίος στο αγωνιστικό πρόγραμμα τους Σαββατοκύριακου, περίμενε να κεφαλαιοποιήσει το κέρδος στην Τρίπολη. Άδικη αναμονή, αλλά όχι χωρίς κάποιο κέρδος. Έφαγε πάλι τόσες πολλές ευκαιρίες, απειλήθηκε τόσες φορές, που θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος από τον βαθμό τής ισοπαλίας.

Στο πρώτο ημίχρονο, με τις τελικές σε αυτό το διάστημα να είναι 11-4 για τους Τριπολιτσιώτες, το προσωρινό προβάδισμα για το Τριφύλλι ήταν ιδανικό, όμως δεν το κράτησε. Ο Στιλ βρέθηκε σε καλή μέρα, αλλά με κακή στιγμή. Πιστώνεται την αποσόβηση ενός βαρύτερου σκορ με καταπληκτικές επεμβάσεις, ωστόσο είναι ο παίκτης που χρεώνεται τη μεγαλύτερη ευθύνη για την ισοφάριση με ένα γκολ από αυτά που στις αλάνες τα λέγαμε «κοροϊδίστικα».

** «ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ»! Τελειώνοντας μια σύντομη αναφορά στην AEK που έβαλε επί σκοπόν την Επισκοπή και την έκανε (με αθλητικογραφική υπερβολή) αλοιφή! Οι αλλεπάλληλες νίκες της μοιάζουν με εκτέλεση τιμωρίας για τον υποβιβασμό της. Να γράψει, δηλαδή, μερικές δεκάδες φορές «είμαι πανέτοιμη να επιστρέψω, είμαι πανέτοιμη να επιστρέψω». Οι οπαδοί της δεν χορταίνουν να το διαβάζουν, να το ακούνε και να το εμπεδώνουν.

Διον. Βραϊμάκης 

(Το άρθρο δημοσιεύεται στη Live Sport της Δευτέρας)