Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014

Ο Παναθηναϊκός της αφθονίας

ΟΜΩΣ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Σε μια αγωνιστική ημέρα που οι νίκες των ισχυρών ήρθαν με λαχτάρα, ο Παναθηναϊκός έφτασε στην πιο άνετη επικράτηση του Σαββατοκύριακου. Ήταν ένας Παναθηναϊκός της αφθονίας! Άφθονες διαβασμένες επιθέσεις, άφθονες τελικές, άφθονες ευκαιρίες, άφθονα γκολ. Οι ημερομηνίες δείχνουν τη σπανιότητα αυτού που έγινε χθες στη Λεωφόρο. Προσέξτε: +/- Δείτε τη συνέχεια

** Τέσσερα γκολ είχε να πετύχει το Τριφύλλι, σε αγώνα οποιασδήποτε διοργάνωσης, από τον περασμένο Αύγουστο, στο 4-1 με τη Μίντιλαντ.
** Τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα είχε να πανηγυρίσει από τον Μάρτιο, στο 4-1 με τον Άρη.
** Κερδισμένος αγώνας με τέσσερα γκολ διαφορά στο πρωτάθλημα, από τον Δεκέμβριο του 2013, όταν νίκησε δυο φορές τον ίδιο μήνα με 4-0 την Καλλονή ως τυπικά φιλοξενούμενος στο ΟΑΚΑ και τον Λεβαδειακό στη Λιβαδειά.
** Νίκη με τέσσερα γκολ διαφορά στη Λεωφόρο, για οποιαδήποτε διοργάνωση, από τον Ιανουάριο φέτος: τον Ολυμπιακό Βόλου 4-0 για το Κύπελλο.
** Νίκη εντός έδρας για το πρωτάθλημα με τέσσερα γκολ διαφορά, από τον Απρίλιο του 2012, με τον Παναιτωλικό 4-0 (ΟΑΚΑ).
 Η χθεσινή εμφάνιση του Παναθηναϊκού είχε πολλαπλά κέρδη. Η σταθερά ανοδική πορεία του Πέτριτς, η χρησιμότητα του Μπεργκ ακόμα και σε μια μέρα που δεν ήταν η καλύτερή του (ασίστ στο αστραπιαίο 1-0 του πρώτου λεπτού, μοίρασμα παιχνιδιού, γκολ στο τέλος), η βελτίωση του Μπούρμπου (που γλίτωσε την ομάδα από το άγχος του 2-1 σώζοντας σε άδεια εστία), η σταθερή επαφή του Καρέλη με τα δίχτυα και η παραγωγή αλλεπάλληλων ευκαιριών, κάνουν τη νίκη με τον Πανθρακικό μια από τις πιο σημαντικές του ανανεωμένου Παναθηναϊκού – φυσικά όχι και την πιο καθοριστική.
Η ώρα της αλήθειας και της δοκιμασίας θα έρθει για το Τριφύλλι το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης στα Πηγάδια, όπου η αναγεννημένη Ξάνθη, των πέντε διαδοχικών νικών στο γήπεδό της, είναι έτοιμη για νέες ζημιές, μετά από εκείνες που προκάλεσε στον ΠΑΟΚ. Εκεί ο Παναθηναϊκός θα αποδείξει, ή όχι, αν μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του συνδιεκδικητή τού τίτλου. Έως τότε – αλλά και μετά από τότε… – χαμηλά οι τόνοι, λίγα τα λόγια και συγκέντρωση στον στόχο. Που είναι, πρώτα απ’ όλα, κάτι που έχει λείψει από τον Παναθηναϊκό τής Ανανέωσης: η σταθερότητα. Όλα τα άλλα, αν είναι να έρθουν θα έρθουν. Στην ώρα τους και με φυσική νομοτέλεια.

Διον. Βραϊμάκης 

(Το άρθρο δημοσιεύεται στη Live Sport της Δευτέρας)