Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

Εφόδιο για διαδρομές πιο μακρινές

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ Η «ΠΙΚΡΑ ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΜΠΟΥΚΙΑΣ» ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ 

Για μια ακόμα φορά ο Παναθηναϊκός δεν κατάπιε την μπουκιά που άλεθε στο στόμα του. Από λάθη. Από την αδυναμία να καλύψει διαπιστωμένα ρήγματα. Από την ατολμία να θωρακιστεί σε κενά που έχασκαν. Από τις στοιχειωμένες διαβεβαιώσεις τού «είμαστε πλήρεις». Από την αμυντική αφέλεια που την πλήρωσε με γκολ σε εννιά από τις δέκα φορές που έπαιξε φέτος στην Ευρώπη. Λευκή έμεινε η εστία του μόνο στο πρώτο ματς, με το ελπιδοφόρο 0-0 της Λιέγης, και από εκεί και πέρα σκόραρε εναντίον του κάθε πικραμένος και κάθε άξιος. +/- Δείτε τη συνέχεια

Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός, και ας το πάρουμε απόφαση έως ότου βρεθούν οι λύσεις, τα λεφτά ή τα λαχεία τύπου Μπεργκ. Είναι ο Παναθηναϊκός που προχωράει και ξαναγυρίσει, γυρίζει και ξαναπροχωράει.

Παρόλα αυτά, παρά την πίκρα τής «χαμένης μπουκιάς», αυτός ο Παναθηναϊκός των προβλημάτων, της οικονομικής ένδειας και της αμυντικής δυσπεψίας (καθώς τα τρώει αμάσητα) αφήνει ανοιχτό το φως για το μέλλον του. Μέσα στα πολλά ατομικά του φταιξίματα, έρχεται να προσθέσει το δικό της βάρος η ατυχία που τον χτυπάει στο… κεφάλι με δοκάρια! Το ένιωσε στα παιχνίδια με τη Σταντάρ ο Σίντελφελντ, το αισθάνθηκε χθες και ο Καρέλης που ήθελε ένα κλικ για να καθαρίσει το παιχνίδι πολύ πριν οι Πορτογάλοι βρουν τον τρόπο να σηκωθούν από το καναβάτσο.

Η Ευρώπη τελείωσε αλλά δεν έκλεισε για τον Παναθηναϊκά. Η πείρα που αποκόμιση από τα παιχνίδια του είναι πολύτιμο εφόδιο για τις διαδρομές που θα έρθουν και που θα είναι – πρέπει να είναι – μεγαλύτερες, πλουσιότερες και πιο μακρινές. Ο Καρέλης είναι ένα από τα πρόσωπα αυτής της πορείας. Χθες είχε ένα εξαιρετικό τελείωμα στο γκολ, το ίδιο και στο Αϊντχόφεν. Μαζί είχε και πολλή ατυχία. Θετικά στοιχεία έδειξε και ο ξεχασμένος Ντίνας που επανέκαμψε και που έδωσε πάσα-όνειρο στον σκόρερ.

Αλλά το πρόσωπο της βραδιά ήταν η παρακαταθήκη που άφησε ο Νταμπίζας στον Παναθηναϊκό, ο Λουκ Στιλ. Ένας τερματοφύλακας που προσφέρει σιγουριά και γύρω του μπορεί να χτιστεί μια δυνατή άμυνα. Φυσικά, όταν στον Παναθηναϊκό παραδεχτούν, επιτέλους, ότι «δεν είμαστε πλήρεις» 

Διον. Βραϊμάκης 

(Το άρθρο δημοσιεύεται στη Live Sport της Παρασκευής).