Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014

Ξέπλυμα στο Στοίχημα, 9.627 κερδισμένα δελτία από το ίδιο άτομο

ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΠΑΠ

Πραγματικό... περιβόλι είναι τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων και αφορούν στις βεβαιώσεις κερδών που εξέδωσε ο ΟΠΑΠ από το 2010 μέχρι και το 2012. Εκατοντάδες είναι οι περιπτώσεις που... βγάζουν μάτι, αλλά εκείνη που εξοργίζει αφορά βεβαίωση κέρδους του 2010, σε ένα πρόσωπο, με 9.627 κερδισμένα δελτία! Τι σημαίνει αυτό; Πως κάθε ημέρα του 2010 (365 μέρες το χρόνο, δηλαδή) ο συγκεκριμένος τύπος που πήρε τη βεβαίωση έπαιζε 26 δελτία στοιχήματος και κέρδιζε και στα 26! Κι αν νομίζετε πως αυτή η περίπτωση είναι μοναδική, κάνετε μέγα λάθος! Την ίδια χρονιά υπάρχει και δεύτερος σούπερ τυχερός με 9.369 κερδισμένα δελτία... +/- Δείτε τη συνέχεια

Συνολικά το 2010 εκδόθηκαν 39 βεβαιώσεις κερδών με πάνω από 1000 δελτία η κάθε μια, το 2011 οι βεβαιώσεις με πάνω από 1000 δελτία ήταν 33, ενώ ο αριθμός έπεσε το 2012, όταν μόλις 19 από τις βεβαιώσεις που δόθηκαν αφορούσαν πάνω από 1000 κερδισμένα δελτία. Και κάπου εδώ σταματάει η... πλάκα κι αρχίζουν τα σοβαρά: Τα στοιχεία της ΕΕΕΠ προωθήθηκαν στην Αρχή Καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και στο ΣΔΟΕ και είμαστε πολύ περίεργοι να δούμε πότε (και αν) θα γίνει έρευνα και τι θα αποδειχτεί... Γιατί, αν δεν κάνουμε λάθος, στις ίδιες αρχές είχαν προωθηθεί και τα στοιχεία του 2013, αλλά μέχρι τώρα... ούτε φωνή, ούτε ακρόαση.

 Με ονόματα και διευθύνσεις 

Το ωραίο είναι πως η νέα διοίκηση της ΟΠΑΠ επιδιώκει να ξεκαθαρίσει πλήρως το συγκεκριμένο θέμα και γι΄ αυτό στο υλικό που έστειλε στην ΕΕΕΠ, υπάρχουν:
-Τα πλήρη στοιχεία όσων έχουν ζητήσει βεβαιώσεις κερδών, με αναγραφή του ποσού κάθε βεβαίωσης (ποσό που παίχτηκε και ποσό που κερδήθηκε) και την ημερομηνία έκδοσής της.
-Τα κερδισμένα δελτία που περιλήφθηκαν σε κάθε βεβαίωση, ανά δελτίο με το ποσό του.
-Τον χρόνο, τον τόπο και το πρακτορείο (με πλήρη στοιχεία του συμβεβλημένου πράκτορα), όπου παίχτηκαν τα δελτία, ανά δελτίο με το ποσό του.

Συνεπώς τόσο το ΣΔΟΕ, όσο και η αρχή καταπολέμησης των εσόδων από παράνομες δραστηριότητες έχουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ στη διάθεσή τους. Η μπάλα είναι στο δικό τους γήπεδο... Αντε να δούμε τι μπάλα θα παίξουν

Γιάννης Μηνδρινός 

(Το θέμα δημοσιεύτηκε στη Live Sport της Παρασκευής)