Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Με ποιο λεωφορείο πας στην Τροία;

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΙΔΗΣ 

Πέμπτη βράδυ… «Ποιος από τους παρακάτω δεν είναι παιδί της Εκάβης: A: Έκτορας B: Κασσάνδρα Γ: Πάρις Δ: Πρίαμος», ρωτάει στο τηλεπαιχνίδι ο Ζουγανέλης, «Πάρις» αποκρίνεται ο νεαρός παίκτης. Εντάξει, λες, ανθρώπινο να μη θυμάται ποια είναι η Εκάβη. Συμβαίνει. Μεγάλο, βλέπεις, το καστ της Ιλιάδας. Βέβαια, το ν’ αγνοεί ότι Έκτωρ και Πάρις ήταν αδέλφια, άρα τετεγμένα από την ίδια μήτρα, που πα’ να πει ότι ή και οι δύο είχαν μάνα την Εκάβη, ή κανένας, πέφτει βαρύ. Άντε και είχες κάνει κοπάνα, ρε παιδί, στο συγκεκριμένο μάθημα, τον Έρικ Μπάνα και τον Ορλάντο Μπλουμ ποτέ δεν τους είδες στο χολιγουντιανό «Troy» να παίζουν τα δύο αδέλφια; Κοπάνα και απ’ τα Βίλατζ; +/- Δείτε τη συνέχεια

Ο παρουσιαστής τού δίνει και δεύτερη ευκαιρία. «Κασσάνδρα», απαντάει ο νέος. Ο οποίος νέος, λέει, είναι δάσκαλος! Τότε του Ζουγανέλη τού σηκώνονται οι τρίχες που δεν έχει! Σκέφτομαι, βέβαια, ότι τι σε νοιάζει εσένα, ρε Ζουγανέλη, πώς θα διδάξει και του κουνάς το δάχτυλο; Αφού η Ελεονόρα (σου) έχει βγάλει -προ πολλού- το σχολείο. Άσε, λοιπόν, άλλους να προβληματιστούν. Πάντως, δεν χρειάζεται πολλή φαντασία για να δεις τη σχολική τάξη του μέλλοντος:
-Κύριε, κύριε, πού ακριβώς είναι η Τροία; 
-Στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας… Είναι η θύρα δίπλα στην «Τέσσερα»!
-Κύριε, κύριε, τι είναι ο Πρίαμος;
-Αλυσίδα ξενοδοχείων ημιδιαμονής, άσχετε Παπαδόπουλε!
-Κύριε, κύριε, πώς πέθανε ο Όμηρος; 
-Δεν είδες χθες το βράδυ, Ελενίτσα, ειδήσεις; Το είπε ο «ΣΚΑΪ»: Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν τον… όμηρο, κόβοντάς του το κεφάλι!
-Κύριε, Κύριε, μήπως είναι πιο σωστό να λέμε Ίλιον; 
-Όχι, Γιαδικιάρογλου, καλύτερα να λέτε… Νέα Λιόσια!
-Κύριε, Κύριε, πώς πήγαν οι Έλληνες στο Ίλιον; 
-Πήραν το λεωφορείο το «701» από την πλατεία Αττικής, Παπαδόπουλε, που πηγαίνει Ίλιον. Μυαλό θέλει;
-Κύριε, κύριε, γιατί η φοίτηση των δασκάλων είναι τετραετής; 
-Διότι παλιότερα η φοίτησή τους ήταν διετής και δεν ήξεραν όσα ξέρουμε εμείς!