Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014

Χαρδούβελης και υπουργοί Οικονομίας υπάρχουν πολλοί, Στουρνάρας ένας!

ΤΟΝ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ 29 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Πεθύμησαν Στουρνάρα στην κυβέρνηση. Έχουν πάθει στέρηση του «Giannis» στο Βερολίνο. Γιατί ο Χαρδούβελης είναι καλός, βολικός, άνθρωπός τους (από το σημιτικό ευρωπαϊκό παρελθόν) αλλά μαζί είναι και δυσκοίλιος. Γι’ αυτό του πήραν γαλόνια, του έκοψαν αρμοδιότητες, τον έκαναν ουσιαστικά υπουργό άνευ…
** Άνευ χαρτοφυλακίου.
** Άνευ αναγνώρισης.
** Άνευ ευρωπαϊκής αποδοχής.
+/- Δείτε τη συνέχεια

Πάει ο καλός καιρός τού πραγματικού «Τσάρου», του Στουρνάρα. Ο οποίος έλεγε όποτε ήθελε «όχι» σε πρωθυπουργούς , ανθυποπρωθυπουργούς και σε (λιγούρηδες για εξουσία) αντιπροέδρους. Για να αγοράσει ο Σαμαράς πετρέλαιο στη βίλα της Κηφισιάς έπρεπε να πάρει πρώτα την έγκρισή του.

Γιατί ο Στουρνάρας ήταν υπουργός με τη βούλα, είχε ευρωπαϊκή πιστοποίηση και άνοιγε η καρδιά του Σόιμπλε όταν τον έβλεπε. Έτσι, όταν ο υπουργός με το μιλιτέρ κούρεμα πήγαινε να σηκώσει κεφάλι, ο υπερυπουργός τής Ευρώπης του το χαμήλωσε. «Ξέχνα το Γιάννη», του είχε πει τον Γενάρη όταν ο Έλληνας έβαλε θέμα κουρέματος του χρέους. Και ο Γιάννης το ξέχασε αυτοστιγμεί, το εξαφάνισε από τις σκέψεις του. Σαν να μη υπήρξε ποτέ, σαν να μην ξαναυπάρξει ποτέ.

Γι’ αυτό δεν (τους) κάνει ο Χαρδούβελης για ΟΛΗ τη δουλειά. Τους κάνει για μερικά. Και γι’ αυτό ξέρουν ότι υπουργοί Οικονομικών υπάρχουν πολλοί, Στουρνάρας όμως μόνο ένας! 

(Το συστήνουν και 29 κατασκευαστές χρέους στην Ευρώπη)