Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Θα το θυμάται μόνο ο Αυλωνίτης

Ήταν ένας από εκείνους τους αγώνες που το έχεις καλύτερα να τους ξεχνάς παρά να τους θυμάσαι. Κακό ματς, δίχως φάσεις, χωρίς καθαρό χρόνο παιχνιδιού, με νεύρα και χωρίς νεύρο. Ένα παιχνίδι με όλους φοβισμένους:
** ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ ο Παναθηναϊκό που σε ένα ολόκληρο 90λεπτο δεν έκανε μια φάση της προκοπής και όταν τη δημιούργησε στο 92΄ τον καθάρισε το Καλογερόπουλος βγάζοντάς τον και «κερατά» (σταμάτημα επικίνδυνης φάσης με την μπάλα να πηγαίνει στον Ατζαγκούν, μόνο του, απέναντι στον Ρομπέρτο) και «δαρμένο» (κίτρινη στον Πέτριτς για χέρι που δεν έκανε). +/- Δείτε τη συνέχεια

** ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ ο Ολυμπιακός μετά το 1-0 και ιδιαίτερα μετά το χαμένο πέναλτι, σε βαθμό που να παίρνει κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση (Αφελάι)!
** ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ και ο δυστυχής Καλογερόπουλος που εκτέθηκε πολλαπλά: ΚΑΙ με την απόφασή του να κρατήσει την ελάχιστη καθυστέρηση των επτά λεπτών, όταν μόνο η διακοπή για τα καπνογόνα μετά το γκολ ήταν έξι λεπτά, ΚΑΙ με το λάθος του 92΄, ΚΑΙ με την αμφισβητούμενη απόφασή του στην περίπτωση του πέναλτι.

Ο Καλογερόπουλος σε ένα ντέρμπι που δεν είχε πρωταγωνιστές πέραν του σκόρερ, προσπάθησε να γίνει αυτός το κεντρικό πρόσωπο. Το κατάφερε όχι μόνο με τις αποφάσεις του, αλλά και με τις συνεχείς συζητήσεις, διαλόγους, γκριμάτσες και πολυλογίες! Με αποκορύφωμα το σημείο της αποβολής του Αναστασίου, όταν διέκοψε το παιχνίδι για κάτι που ήξερε καλά από την ενδοσυνεννόηση, είχε Διοικητικό Συμβούλιο με τον ίδιο τον προπονητή και κατόπιν συγκάλεσε Γενική Συνέλευση Διαιτητών, με όλους τους βοηθούς του, για να διατάξει μετά από 2-3 λεπτά την αποβολή!

Τελικά, αυτό το ντέρμπι που όλοι θα ξεχάσουμε γρήγορα, θα το θυμάται ως μεγάλη στιγμή στην καριέρα του ο Τάσος Αυλωνίτης που στα πρώτα δύο λεπτά, του πρώτου μεγάλου ντέρμπι στον Ολυμπιακό, έγινε ένας νέος Μικρός Ήρωας του Πειραιά σκοράροντας με μια άψογη σε εκτέλεση κεφαλιά. Και να σκεφτεί κανείς ότι από μια σύμπτωση δεν γύρισε την τελευταία στιγμή ως ανεπίδοτο γράμμα στον Πανιώνιο (αποχώρηση Αβραάμ λόγω… Μποτία) και από σύμπτωση έγινε αλλαγή (τραυματισμός Μποτία) για να φτάσει αμέσως μετά στον προσωπικό του θρίαμβο. Να είναι πάντα μαζί του οι καλές συμπτώσεις και η τύχη, το αξίζει.

Διον. Βραϊμάκης 

(Το άρθρο δημοσιεύεται στη Live Sport της Δευτέρας)