Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Καπό και ο απατημένος σύζυγος

Ο Ολιβιέ Καπό σήκωσε το καπάκι και ανακάτεψε τον βυθό του φρεάτιου. Αλήθειες ή ψέματα, υπερβολές ή πραγματικότητα, η δουλειά έγινε. Για μια ακόμα φορά το ίζημα του ελληνικού ποδοσφαίρου αναδεύτηκε, όπως συμβαίνει από την εποχή της αποκάλυψης του τηλεφωνήματος Σπάθα έως τις μέρες που ο Βελλής βγήκε, τα φώναξε, ξελαρυγγιάστηκε και τα βρόντηξε. Και όπως γίνεται από τη μέρα που ο παλαίμαχος διαιτητής Ποντίκης μίλησε στην «Καθημερινή» για τις επιρροές στους διαιτητές, ως τον περασμένο Ιούλιο που έσκασαν οι διαρροές για τα πακιστανικά (και τα κινέζικα, βέβαια!) κινητά τηλέφωνα με τους περίεργους διαλόγους που σνόμπαρε επιδεικτικά το μεγαλύτερο μέρος του Τύπου. +/- Δείτε τη συνέχεια

Οι καταγγελίες είναι πολλές, διαχρονικές, αλλά αυτοί που τις ακούνε θέλουν αποδείξεις. Τους τρώνε οι υποψίες και τους λυτρώνουν οι αμφιβολίες! Όπως περίπου ο ταλαιπωρημένος σύζυγος του ανέκδοτου που υποψιαζόταν τη γυναίκα του και άρχισε να το ψάχνει. Κρυφάκουγε στα τηλεφωνήματα, έπιανε το αυτί του κάποια «δεν μπορώ τώρα», «θα προσπαθήσω», «μου λείπεις», αλλά πάντα είχε την αμφιβολία.

«Ίσως να μιλάει με φίλη της», μονολογούσε. Οι ενδείξεις πλήθαιναν, ήταν ολοκάθαρο πως υπήρχε κάτι ύποπτο, αλλά πάντα έβαζε τις υποψίες του να κοιμηθούν. Ώσπου ένα βράδυ την παρακολούθησε, την είδε να συναντιέται με έναν τύπο, να πηγαίνουν σε μια ερημική μονοκατοικία, να χαριεντίζονται πίσω από το ολοφώτεινο παράθυρο και όλο καθησύχαζε τον εαυτό του. «Μπορεί να είναι και απλοί φίλοι, παλιοί συμμαθητές, συνεργάτες». Τους βλέπει να φιλιούνται να πλαγιάζουν, να γδύνονται και εκεί που περίμενε την απόλυτη επιβεβαίωση, έσβησαν το φως! «Γαμώτο, με την αμφιβολία έμεινα πάλι», είπε και περίμενε την επόμενη ευκαιρία για να έχει την απτή απόδειξη της απιστίας.

Έτσι και οι κεφαλές του ποδοσφαίρου, των αρχών και του κράτους περιμένουν από όσους καταγγέλλουν τις αποδείξεις – χώρια που τους βάζουν να ζητήσουν συγγνώμη και να ανακαλέσουν τις καταγγελίες, όπως έγινε με τον Φώτη Κωστούλα. Που πήρε ταπεινά πίσω τα όσα «ανίερα» είχε δηλώσει μετά το παιχνίδι πρωταθλήματος του Παναιτωλικού στη Λιβαδειά. Μόνο που δεν τον έβαλαν να γονατίσει, τον άνθρωπο.

(Το άρθρο δημοσιεύεται στη Live Sport της Παρασκευής)