Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Ανελέητα κατά Κατσουράνη!..

Μπορεί να μη σκίζεσαι να κάνεις φίλο τον Κατσουράνη, να μην τον βάζεις με ευχαρίστηση σπίτι σου, να μην τον θέλεις για… γαμπρό σου, αλλά τον σεβασμό που του αναλογεί για ό,τι έχει πετύχει στην καριέρα του, του τον οφείλεις. Και έχει κάνει πάρα πολλά: φόρεσε τη φανέλα τριών από τους κορυφαίους συλλόγους της Ελλάδας, έπαιξε βασικότατος σε μια από τις θρυλικές ομάδες της ηπείρου, την Μπενφίκα, κοντεύει τις 120 συμμετοχές στην Ανδρών και στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης! Λίγο δεν το λες. Το λες – και είναι – τεράστιο!
Αλλά ο Κατσουράνης δέχεται ένα συνεχές μαστίγωμα, μια μαζική επίθεση, με όλα τα χαρακτηριστικά που έχει η ομαδική παράκρουση σε βάρος ενός μοναδικού στόχου: είναι ανελέητη! +/- Δείτε τη συνέχεια

Τελευταίο χτύπημα, η δημιουργία σελίδας στο facebook με την ονομασία «Όχι Κατσουράνη με Κοσταρίκα». Ανέβηκε ο λογαριασμός και τα like πέφτουν με τους κουβάδες! Ως χθες το βράδυ, κατά τις 10, είχαν φτάσει στις 88.500 και το προσκύνημα συνεχίζεται!

Ο Κατσουράνης κατηγορείται για ίντριγκες, για επηρεασμό καταστάσεων στην Εθνική, για απειλή, όπως λέγεται, του Μανιάτη, για παλαιότερες αποχωρήσεις παικτών από την Εθνική. Αλήθειες ή ψέματα, δεν είναι και να τον λατρεύεις ως χαρακτήρα.

Τον θυμάμαι παλιότερα, στη λήξη ενός αγώνα της Εθνικής στο Καραϊσκάκη, να κάνει δηλώσεις εναντίον των φιλάθλων (για τις αποδοκιμασίες) μηρυκάζοντας μια τσίχλα. Ήταν, πράγματι, μια απωθητική εικόνα αναίδειας.

Παρόλα αυτά, ο Κατσουράνης έχει πίσω του μια επαγγελματική διαδρομή άξια σεβασμού. Τις επιδόσεις του στο γήπεδο και τη χρησιμότητά του σε οποιαδήποτε ομάδα, φυσικά και έχουμε δικαίωμα να τις κρίνουμε. Αλλά ας μην μπλέκουμε την κριτική με την ανθρωποφαγία. Η οποία είναι «σπορ» που εξελίσσεται και αναπτύσσεται στα ελληνικά γήπεδα και τώρα κάνει πρωταθλητισμό με την Εθνική.

Το ζητούμενο στη ζωή μας είναι ο σεβασμός ΚΑΙ για τους αντιπάλους, ακόμα και γι’ αυτούς που τους αντιμετωπίζουμε ως εχθρούς. Είναι θέμα πολιτισμού και, πρωτίστως, αυτοσεβασμού. Από εκεί ξεκινάει και ο σεβασμός στον άλλον. Από τον αυτοσεβασμό. Ας ψαχτεί ο καθένας μας σε ποιον βαθμό τον διαθέτει

Διον. Βραϊμάκης 

(Το άρθρο δημοσιεύεται στη Live Sport της Παρασκευής)