Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014

Να απελαθεί ο Σάντος!..

ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ Η ΕΘΝΙΚΗ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗN ΙΑΠΩΝΙΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ; - ΟΙ ΠΟΛΥΠΡΑΓΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΤΑΞΙΑΣ «ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ» ΚΑΙ Ο OTO ΠΟΥ ΑΠΟ «ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ» ΓΙΝΕΤΑΙ «ΥΠΕΡΓΗΡΟΣ ΕΜΜΟΝΙΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ»

Καταρχάς θα ήθελα σήμερα να ήμουν στην Πορτογαλία, μαζί με τα εξ Ελλάδος οργισμένα παρεάκια των σόσιαλ μίντια που θα τρέξουν προς βοήθεια των Πορτογάλων οργισμένων και θα τα χώνουν για τη γελοία στο πρώτο ημίχρονο εμφάνιση της Πορτογαλίας και τον διασυρμό της. Διασυρμό όχι μόνο από πλευράς σκορ αλλά και από πλευράς ηλίθιας συμπεριφοράς απέναντι στους Γερμανούς της Ευρωκρατόρισσας Μέρκελ (χαζή αποβολή, τσακωμοί παικτών μεταξύ τους, ηττοπάθεια κλπ). Να δω τι περισσότερο θα της έσουραν οι Έλληνας συμπαραστάτες από αυτά που έσουραν στη δική τους Εθνική. +/- Δείτε τη συνέχεια

Δηλαδή αν την Πέμπτη η Ελλάδα χάσει το ματς με την Ιαπωνία τι πρέπει να γίνει; Να αφαιρεθεί η ιθαγένεια από τους διεθνείς; Να απελαθεί ο Σάντος; Να απαγορευτεί με προεδρικό διάταγμα η συμμετοχή της για δέκα χρόνια σε διοργανώσεις; Να διαλυθεί δια παντός; Τι να την κάνεις άλλωστε αυτήν την Εθνική που διχάζει το έθνος!

Οι μισοί πυροβολούν αδιακρίτως κατά παικτών-προπονητή και οι άλλοι μισοί στέκονται με την πλάτη στα κουφώματα της πόρτας, σημαδεύουν το ύψος με μολύβι, μετράνε μετά με τη μεζούρα το μπόι τους ως Έλληνες, ως χώρα, ως οικονομία, ως αποτελεσματικότητα των πολιτικών, ως θέση αυτής της κατακρεουργημένης πατρίδας στην Ευρώπη και σου λένε: «Για στάσου ρε! Πού πήγαμε σε αντιστοιχία καλύτερα από όσο πήγε αυτή η Εθνική για να τη λούζουμε με εκχύλισμα χολής;»

Εντάξει, το Σάββατο η Εθνική δεν πήγε καλά και είναι ακραία η προσπάθεια ωραιοποίησης της τριάρας από ορισμένους διεθνείς. Όμως, ο απόλυτος μηδενισμός από τη μια μεριά και άκρατη υπερβολή από την άλλη (όπως έγινε με εθνικό ενθουσιασμό μετά τα μπαράζ με τους Ρουμάνους) είναι αρρωστημένη κατάσταση μιας σχιζοφρενικής χώρας

Όπου ακόμα και πολυπράγμονες πολιτικοί τής συνομοταξίας «Γιακουμάτος», παραγγέλνουν με δημόσια παρέμβαση στον πρωταθλητή Ευρώπης προπονητή Ότο Ρεχάγκελ «να κόψει τον λαιμό του να βρει παίκτες», για να την κάνει καλύτερη. Και όπου ο ίδιος τη μια γίνεται από την υστερία μας Ολύμπιος θεός και από την άλλη υπέργηρος, αρτηριοσκληρωτικός, εμμονικός προπονητής, με κολλήματα σε παίκτες και συστήματα.
Ασύλληπτοι!

Διον. Βραϊμάκης 

(Το άρθρο δημοσιεύεται στη Live Sport της Τρίτης)