Σάββατο, 3 Μαΐου 2014

Μα πώς το πίστεψες, ρε Πεπ, ότι θα άλλαζες το γερμανικό DNA;

ΤΟ ΑΧΑΣΤΟ ΤΟΥ ΖΕΚΑ ΚΑΙ Η ΑΧΑΣΤΗ ΜΠΑΓΕΡΝ – ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΧΑΪΝΚΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΥΦΤΒΑΦΕ 

Το τριήμερο Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη είχαμε μια από τις ετήσιες ποδοσφαιρικές πανδαισίες της Άνοιξης. Έξι αγώνες, 9 ώρες τηλεαποθέωσης και το πολύ υψηλού επιπέδου ποδόσφαιρο είναι μεγάλες συμπυκνωμένες ποδοσφαιρικές δόσεις που σε απογειώνουν! Αν χωρέσεις στο ωράριό σου και κάνα παιχνίδι από τα πλέι οφ της Β΄ Εθνικής, αυτής που τη λένε Φουτμοπόλ Λιγκ, η υπερχείλιση είναι εξασφαλισμένη. Μια χαρά! +/- Δείτε τη συνέχεια

Η μπαλάρα, βέβαια, ήταν στα εισαγόμενα του μενού. Τέσσερα ματς που σε δένουν με ζώνη ασφαλείας στον καναπέ. Και όλα με φάσεις-διαμάντια. Οι εντυπώσεις βροχή:

* Το σύστημα «μία, δυο, τρεις πάσες και γκολ» της Ρεάλ.
* Η αποσυναρμολόγηση της γερμανικής μηχανής του Χάινκες από την ισπανοποίηση του Γκουαρντιόλα σε ένα ανιστόρητο «μπαίνω στο σπίτι και αλλάζω μέχρι και το βουρτσάκι τής τουαλέτας».
* Η κεφαλιά-τάπα του Λουϊζάο στη σκαστή κεφαλιά του Βιδάλ.
* Η ομάδα-χταπόδι του Σιμεόνε που πνίγει ακόμα και τις σκέψεις για επίθεση των αντιπάλων (την ίδια στιγμή που τσακίζει την άμυνά τους).
* Το ποδοσφαιρικά δράμα της Βαλένθια που τα έχει κάνει όλα σωστά για να ανατρέψει το 0-2 της Σεβίλλης και καταρρέει με το ηλεκτροσόκ στο 94΄.

Στα δικά μας παιχνίδια οι συγκινήσεις δεν είναι το ίδιο ποιοτικές, αλλά πάντα υψηλού επιπέδου. Το «πώς το ’χασες αυτό αγόρι μου;» τσαφ του Ζέκα, οι αποκρούσεις Τσενάμο-Καπίνο, το καταπληκτικό «ντριμπλάρω, συγκλίνω και τροφοδοτώ με ασίστ τακουνάκι» του Νάτχο, ο «μην με πλησιάζετε πολύ γιατί πέφτω!» Σκόνδρας και ο «τώρα στο τέλος θυμήθηκες;» εξαιρετικός Στοχ, ήταν μερικά από τα πρόσωπα και τις στιγμές που ξεχώρισαν από ελληνικής πλευράς στο φανταστικό ποδοσφαιρικό τριήμερο.
Στο οποίο, πάνω από όλα τα άλλα γοητευτικά, προσωπικά κόλλησα περισσότερο στην ανεξήγητη προσπάθεια ενός Μεσόγειου να αλλάξει το γερμανικό DNA μέσα από μια ομάδα! Πώς το πίστεψες αυτό ρε Πεπ; Εδώ οι Γερμανοί έχουν αλλάξει τη ζωή, τα έθιμα, την (υπο)γεννητικότητα, τα επαγγέλματα, τα ταμεία ανεργίας  ολόκληρης Ευρώπης. Και θα αλλάξεις εσύ την Μπάγερν (τους) που επί Χάινκες ήταν πιο ισοπεδωτική και από τη Λουφτβάφε;

(Το άρθρο δημοσιεύεται στη Live Sport του Σαββάτου)