Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

Η Κατερίνα Ακριβοπούλου και η μονολεκτική αιτία μιας παραίτησης

Η Κατερίνα Ακριβοπούλου παραιτήθηκε από τον Σκάι. Βρήκε αφορμή (όπως την εξηγεί η ίδια εδώ) αλλά υπήρχαν από καιρό αιτίες. Για λόγους γλωσσικής οικονομίας όλες οι αιτίες της παραίτησης συνοψίζονται σε μία λέξη: αξιοπρέπεια! Ως άνθρωποι του Τύπου εκτιμούμε τη δημοσιογράφο Κατερίνα Ακριβοπούλου. Και μαζί εκτιμούμε την τολμηρή απόφασή της να αφήσει ένα επαγγελματικό λιμάνι σε εποχές που άνεμοι χιλιάδων μποφόρ σαρώνουν τον κλάδο και μας έχουν κάνει όλους (σχεδόν όλους) καρυδότσουφλα. Αλλά πάνω από όλες τις θύελλες είναι η αξιοπρέπεια.
Την εκτίμησή μας για την κυρία Ακριβοπούλου είχαμε εκφράσει στο μπλογκ σε ένα σύντομο σχόλιο πριν από 15 μήνες, στις 25 Φεβρουαρίου 2013 (μας πώς περνάει ο καιρός!)
Με τίτλο «Η Κατερίνα του Σκάι» γράφαμε τότε παίρνοντας αφορμή από μια ραδιοφωνική συνέντευξή της με πολιτικό: +/- Δείτε τη συνέχεια

«Κατερίνα Ακριβοπούλου. Ίσως η πιο δυνατή, απελευθερωμένη και δημοσιογραφικά αυθεντική φωνή τού Σκάι – τουλάχιστον στο ραδιόφωνο που παρακολουθώ περισσότερο. Δεν χαρίζεται, δεν καταπίνει απόψεις συνεντευξιαζομένων και δεν φτύνει τα κουκούτσια τους στο κοινό. Στις απαντήσεις-πομφόλυγες, απαντά με αντίκαρφο και γυρίζει με φάλτσο τις φραστικές φούσκες στον αποστολέα. Το μεσημέρι είχε τον Καρύδη τού ΠΑΣΟΚ: τον πάτησε σαν ντομάτα στη ρόδα του τρακτέρ. Και εκείνος τι άλλο να βγάλει; Σάλτσες. Κάτι για «ήρθε η ώρα να αλλάξει η χώρα» είπε, κάτι για νέους που αγκαλιάζουν το κίνημα, κάτι ξύλινα λόγια από το παρελθόν που ακούγονταν σαν τσεκουριά σε αφυδατωμένο κούτσουρο. Η ικανότητα της αοριστολογίας στο φόρτε της.
- Δεν μου απαντήσατε... 
- Μα μόλις τώρα σας απάντησα! 
Πώς απάντησε, πότε, ποιος κατάλαβε; Κι όλο «αφήστε με να ολοκληρώσω αυτό που λέω». Την τσιχλόφουσκα, δηλαδή, που έσπαγε η Κατερίνα μόλις η πομφόλυγα έπαιρνε σχήμα γεμάτη αέρα».

Εκείνο το σχόλιό μας υπάρχει σε αυτό το λινκ.