Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

Απαγορεύονται τα κράνη!

Τα μεγάλα γεγονότα για την Ελλάδα κάθε Μάη, αυτά που μας φέρνουν μαζικά μπροστά στη σύγχρονη ηλεκτρονική εστία – την τηλεόραση – είναι η Γιουροβίζιον, οι τελικοί των τάλεντ σόου και οι τελικοί του μπάσκετ ανάμεσα στους «αιώνιους». Με αυτή τη σειρά ή με παραλλαγές ανάλογα με τις περιστάσεις.
Όπως ο Μάρτης δεν λείπει από τη Σαρακαστή έτσι και ο Μάης δεν λείπει από τους τελικούς του μπάσκετ που είναι πλέον θεσμός. Ένα ετήσιο φεστιβάλ γκρίνιας, αντεγκλήσεων, απειλών και κραυγών για τη διαιτησία διανθισμένο από βεγγαλικά σε κλειστούς χώρους που μπορεί να φτάσουν έως και σε μεταμεσονύχτια σπασίματα εκτός γηπέδων και νερώνειες φωτιές στις παρυφές της πόλης. +/- Δείτε τη συνέχεια

Το ότι θα υπάρξουν κάθε χρονιά εκτροχιασμοί είναι βέβαιο. Το μεγαλύτερο σιγουράκι με απόδοση το πολύ 1,05. Και αν ο εκτραχηλισμός δεν πιάσει τελική (σπασίματα, φωτιές, καμένους πάγκους) λέμε πως δεν έγινε κάτι σπουδαίο. Πρόκειται για τον ορισμό του «άμα συνηθίζεις στην όψη του τέρατος αρχίζεις να του μοιάζεις».

Το παραδέχτηκε στη χθεσινή (αναντίστοιχα πολιτισμένη!) κοινή συνέντευξη Τύπου ο Μπαρτζώκας: «Μερικές φορές λέμε ότι δεν έγινε τίποτα, γιατί φάγαμε μόνο 2-3 μπουκάλια στο κεφάλι». Σωστά! Γιατί στο DNA του ελληνικού μπάσκετ υπάρχει από καταβολής του το στοιχείο της ακραίας βίας, της πιο ακραίας παράνοιας και της αρρωστημένης διαιτητολαγνείας.

Αυτό το συνομολογούν ο Μπαρτζώκας και ο Αλβέρτης. Ο πρώτος αποκάλυψε ότι «οι παλαιότεροι στον Ολυμπιακό μου λένε ότι πλέον είναι καλά τα πράγματα». Ο δεύτερος θυμήθηκε ότι «όταν ακόμα είμαστε στον ΠΣΑΚ τα ίδια συζητούσαμε, μόνο η χρονολογία άλλαζε».

Και η λύση; Μάλλον δεν υπάρχει. Το συμπέρασμα βγαίνει πάλι από τα λόγια του πράσινου κόουτς: «Είναι σαν να κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας. Ή θα πρέπει να το αποδεχτούμε ή θα πρέπει να κάνουμε κάτι δραστικό». Προς το παρόν φαίνεται πως το αποδεχόμαστε.

Και  οι… σώφρονες παίρνουμε μέτρα αυτοπροστασίας. Δυστυχώς όχι χωρίς εμπόδια γιατί μένουμε εκτεθειμένοι στο κεφάλι: «…Επίσης δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στο γήπεδο σε όσους φέρουν κράνος μοτοσικλέτας» είναι ένα από τα μέτρα που πάρθηκαν για σήμερα. Η χαρά της σάτιρας! Ας το δούμε και έτσι...

Διον. Βραϊμακης

(Το άρθρο δημοσιεύεται στη Live Sport της Πέμπτης)