Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014

Το κολαστήριο, τα ρατσιστικά τομάρια και το ταξίδι που συνεχίζεται

Ο ποδοσφαιρικός «πολιτισμός» της Τούμπας ήταν πάλι εκεί για να κερδίσει τις αρνητικές εντυπώσεις της χθεσινής βραδιάς. Και για να επιβεβαιώσει την πρώτη θέση στον πίνακα με τις έδρες-κολαστήρια. Οι λίγοι έκαναν για μια ακόμα φορά αυτό που δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν οι πολλοί και, κυρίως, ο επίσημος ΠΑΟΚ. Ο οποίος έμεινε εκτεθειμένος με την χθεσινό φιάσκο λίγες ημέρες μετά την πρόσκληση καλής θέλησης του Σαββίδη στον Μαρινάκη. +/- Δείτε τη συνέχεια

Κάποτε – τη δεκαετία του ’60 –, την εποχή του Μεγάλου Μίσους με τον Ολυμπιακό, στις κερκίδες της Τούμπας εμφανίστηκε… φέρετρο που έσειαν σηκώνοντάς το ψηλά οι εκφραστές αυτού του μίσους! Χθες, η ευρηματικότα των συνεχιστών της ζούγκλας συναγωνίστηκε εκείνη τη μακάβρια έμπνευση, με τα ψάρια που βρώμισαν τον πάγκο του Ολυμπιακού.

Όμως η χθεσινή ημέρα δεν είχε μόνο τα αρρωστημένα μυαλά τής Τούμπας και τα (λίγα φαντάζομαι) ρατσιστικά τομάρια με τις μπανάνες. Ούτε είχε μόνο την εκτός εαυτού αντίδραση του διεθνούς Μανιάτη. Η χθεσινή ημέρα είχε την ομάδα που σε κερδίζει με την αγωνιστική της υγεία. Και με την οποία αξίζει να ασχοληθούμε περισσότερο.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι είναι εδώ! Μέσα σε όλους τους στόχους του: Κύπελλο, δεύτερη θέση, αδειοδότηση, Ευρώπη! Μια ομάδα που κινείται σε τροχιά φαινομένου. Με χρέη-θηλιά. Με παίκτες που μόλις έσκασαν από το αυγό. Με μεταγραφές μνημονιακές. Με κάποια ονόματα μεγάλα, αλλά που ήρθαν εδώ στην περίοδο αγωνιστικής παρακμής τους. Και, τέλος, με μια διοίκηση που μάθαινε παθαίνοντας!

Με όλα αυτά τα μείον ο Παναθηναϊκός έφτασε εκεί που ελάχιστοι περίμεναν. Οι φίλοι τού Τριφυλλιού έπρεπε να πουσάρουν την αισιοδοξία τους για να πιστέψουν ή έστω να διανοηθούν ότι στα μέσα του Απρίλη η ομάδα τους θα ξεκινούσε τα πλέι οφ χωρίς ντεζαβαντάζ βαθμών απέναντι στους αντιπάλους της – και, κυρίως, απέναντι στον βασικότερο σύμφωνα με τις προβλέψεις: τον ΠΑΟΚ. Οι «πράσινοι» έπρεπε να λειτουργήσουν με μηχανισμούς φαντασίωσης για να δουν τους ποδοσφαιρικούς νεοσσούς στον τελικό του Κυπέλλου.

Τότε ήταν υπέρβαση της φαντασίας. Τώρα είναι υπέρβαση της πραγματικότητας, ό,τι και να γίνει στον τελικό με τον μπαρουτοκαπνισμένο ΠΑΟΚ.

Διον. Βραϊμάκης 

(Το άρθρο δημοσιεύεται στη Live Sport της Μ. Πέμπτης)