Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

Το διπλό στοίχημα του Βελλή και η εκδίκηση του Ολυμπιακού

ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΑΝ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ - ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ

Ο Απόλλων είναι πάνω από τη γραμμή υποβιβασμού αλλά στην ουρά τού γκισέ για το εισιτήριο της επιστροφής παραμένει πρώτος. Γιατί έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό. Και γιατί ο Ολυμπιακός μετά από 7-8 αγώνες πρωταθλήματος θα έχει – επιτέλους σε ένα ματς! – κίνητρο. Ο Ολυμπιακός θέλει να απαντήσει στον Βελλή και στο απύλωτο στόμα του. Για τα υπονοούμενα, τις ευθείες βολές, τη δήλωση για τη διαιτησία παραμονές του «αιώνιου» ντέρμπι. +/- Δείτε τη συνέχεια

Ο Βελλής είναι (για πολλούς, όχι όλους) ένας αιρετικός, ένας «αυθάδης» αμφισβητίας και, εν τέλει, ένας αναχωρητής που εγκαταλείπει τα κοινά τού ποδοσφαίρου εκτιμώντας ότι η ομάδα του έχει πεθάνει (την έχουν πεθάνει) από τα Χριστούγεννα και απλώς θα εκδώσουν την άδεια ταφής το Πάσχα.

Όταν ο Σταμάτης Βελλής ξιφούλκησε κατά του Συστήματος μετά τον αγώνα με τον Πανιώνιο, έμοιαζε βέβαιο ότι ο Απόλλων ήταν ήδη πολίτης Β΄ Εθνικής. Ο Βελλής θα μπορούσε τότε να βάλει στοίχημα με διπλή πιθανότητα:

• Ότι η ομάδα του, που την είχε στα μετάξια, ΔΕΝ θα σωζόταν ο κόσμος να χαλάσει.
• Ότι τραβώντας την κουρελού από το υπόγειο του ποδοσφαίρου το φως θα τρόμαζε τα ποντίκια και κάτι μπορούσε να αλλάξει.

Μια αγωνιστική πριν από τη λήξη της περιόδου είναι και στα δύο στοιχήματα μέσα! Ο ανάδελφος Απόλλων, αυτός που ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να στοιχηθεί αλφάδι πίσω από κανέναν, είναι το πιθανότερο ότι θα πέσει. Όμως, οι φωνές του Βελλή φαίνεται ότι ταρακούνησαν το μικρό σύμπαν των διαιτητών και των συλλογικών συμπεθέρων. Και – ω του θαύματος! – στα τελευταία ματς η διαιτησία δεν ξαναχτύπησε τον Απόλλωνα (ο οποίος, αντίθετα, πήρε μερικά σφυρίγματα), κάποιοι δεδομένοι για την ήττα τους το πάλεψαν και αδιάφορες ομάδες κατέβηκαν με το μαχαίρι στο στόμα (ΟΦΗ).

Τι ρόλο έπαιξε το ξεμπρόστιασμα; Νομίζω μεγάλο! Το αφεντικό είτε γιατί τρελάθηκε είτε από εξυπνάδα και σχέδιο, βοήθησε τον Απόλλωνα να αντισταθεί στη φυγόκεντρο δύναμη που τον πετούσε στη Β΄. Αν σωθεί (δύσκολο) ή όχι, θα το δούμε την Κυριακή, Προς το παρόν δικαιώνεται ο Βελλής που λειτούργησε στο πνεύμα «ξέραμε πως θα τις φάμε, αλλά τον καβγά έπρεπε να τον κάνουμε». Και ό,τι βγει!

Διον. Βραϊμάκης 

(Δημοσιεύεται στη Live Sport της Πέμπτης με τίτλο «Ο Βελλής δικαιώνεται έτσι κι αλλιώς»)