Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

Αγγελιοφόρος που ξέχασε το μήνυμα

Οι εποχές που το ελληνικό ποδόσφαιρο ένιωθε ικανοποίηση για τις «τιμητικές ήττες» και συγκίνηση για τους «ηρωικούς αποκλεισμούς» είναι παρελθόν χωρίς επιστροφή. Σήμερα η ευρωπαϊκή επιτυχία για τους ισχυρούς είναι απαίτηση και οι αποτυχίες με «ψηλά το κεφάλι» χάπι παρηγοριάς χωρίς δραστική ουσία – ένα εικονικό φάρμακο. Μετά το 2-0 του Ολυμπιακού απέναντι στη Μάντσεστερ του οίκτου, η πρόκριση στο Ολντ Τράφορντ δεν ήταν ευχή, ήταν υποχρέωση. Περιμέναμε τον Ολυμπιακό να γυρίσει θριαμβευτής από την Αγγλία, αλλά επέστρεψε σαν αγγελιοφόρος που είχε ξεχάσει το μήνυμα. +/- Δείτε τη συνέχεια

Το 0-3 στο Ολντ Τράφορντ είναι μια παραισθητική εικόνα στο σύνολο των δύο αγώνων. Δεν έχει σημασία πόσο παρηγορεί τον φίλο τού Ολυμπιακού η ανταπόκριση τής ομάδας στην πάγια απαίτηση όλων των οπαδών που λένε «ρε παιδί μου, παίξε μπάλα και χάσε αν είναι!» Σημασία έχει ότι Ολυμπιακός έπαιξε μπάλα και έχασε για μια σειρά αγιατί» – πέρα από εκείνα της τεχνικής φύσεως.
πό «

* ΓΙΑΤΙ είχε υπερβολική αυτοπεποίθηση.
* ΓΙΑΤΙ είχε θαρροθράσος να διεκδικήσει από το πρώτα λεπτά αυτό που όλες οι αναλύσεις του ζητούσαν: το γκολ της εξασφάλισης.
* ΓΙΑΤΙ – το γράφαμε και χθες στο σχόλιο για τον αγώνα – είχε αφέλεια και άγνοια κινδύνου στο παιχνίδι του, βγήκε μπροστά και αγνόησε τα καταγεγραμμένα στο DNA του ελληνικού ποδοσφαίρου που είναι χαμηλές στροφές, έλεγχος της ροής, τσούκου τσούκου, αν χρειαστεί, και χτύπημα στο μαλακό υπογάστριο όταν κοιτάς στα μάτια τον αντίπαλο, εάν και όταν βρεις την κατάλληλη στιγμή.

Ο Ολυμπιακός παίζοντας με το «πνεύμα Μίτσελ» είχε ευκαιρίες και υποχρέωσε τη Μάντσεστερ να κάνει καθυστερήσεις στα σημαιάκια τού κόρνερ «όπως Ελλάδα». Δεν ήθελε πολύ να του βγει η προσπάθεια και να μιλάμε τώρα διαφορετικά. Ο Ολυμπιακός έκανε λάθη αλλά από την προχθεσινή βραδιά βγαίνει σοφότερος. Δεν είναι απώλεια αυτό. Χρειάζονται πολλά κιλά λαθών για να αποστάξεις δύο γραμμάριο εμπειρίας. Προχθές τα κέρδισε και τις επόμενες φορές θα τα αξιοποιήσει στην ευρωπαϊκή του πορεία. Ο δρόμος του είναι μακρύς και θα υπάρξουν «και άλλες φορές». Έστω και αν η προχθεσινή ήταν ευκαιρία ζωής.

(Το άρθρο δημοσιεύεται στη Live Sport της Παρασκευής)
.