Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014

Οπλίζουν χέρια, φτιάχνουν «Λεωφόρους Λαυρίου»

Το γιατί το ποδόσφαιρο υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού είναι απορίας άξιο. Του έπρεπε να είναι υπό τη σκέπη τού Άμυνας, να έχει ειδικό αρχηγείο στο Πεντάγωνο και να διαθέτει κέντρο εκπαίδευσης μαζί με μονάδες υποβρύχιων καταστροφών για τον Ο.Υ.Κ.Α Βανγκέλι, τον ειδικών δυνάμεων (διεθνή!) Τζαβέλλα και τον καταδρομέα Ινσαουράλδε! Στο Πολιτισμού, πάντως, πρέπει να κηρυχθεί ανεπιθύμητο μετά (και) το πολιτισμικό έγκλημα που τελείται διαρκώς απέναντι στα νέα παιδιά αυτής της χώρας. Αυτά που μεγαλώνουν ακούγοντας και βλέποντας να οργιάζουν θερμοκέφαλοι παράγοντες, κομάντος ποδοσφαιριστές, ταμένοι οπαδοί και ταγμένοι οπαδικοί δημοσιογράφοι. +/- Δείτε τη συνέχεια

Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι μια αλυσίδα από ματωμένες μνήμες που το κρατούν δεμένο. Δεν είναι μόνο αυτά που έγιναν στο «Βικελίδης» την Κυριακή, εκείνα που συνέβησαν στην Τούμπα την προηγουμένη, τα άλλα στο ΟΑΚΑ με την εισβολή στον υποβιβασμό της ΑΕΚ, τα προηγούμενα στο Καραϊσκάκη με το «κάλυπτα και εγώ τον Κατσουράνη» και εκείνα με τη εισβολή και τη διακοπή στο «αιώνιο» ντέρμπι του ΟΑΚΑ. Είναι πολλά άλλα (για υποψίες, αποκαλυπτικές τηλεφωνικές υποκλοπές κλπ) που κάνουν τα γήπεδα κόλαση.

Για το ποδόσφαιρο κόλαση είναι ο ίδιος εαυτός του. Την έφτιαξε, και εκεί μέσα θολωμένοι οπαδοί συνωθούνται σαν βόδια, παράγοντες κάνουν δηλώσεις και βγάζουν ανακοινώσεις-μολότοφ, ποδοσφαιριστές δέρνονται, διαιτητές προκαλούν, ποντικοί τού παραγοντισμού κλέβουν νίκες και βαθμούς,

Δύσκολο να σχολιάσεις ενέργειες, δηλώσει και ανακοινώσεις για το ντέρμπι της αθλιότητας στο «Βικελίδης». Δύσκολο να πάρεις στα σοβαρά ένα άθλημα όπου ομάδες «ανασταίνονται» επειδή «γύρισε το κουμπί η Παναγία»! Δύσκολο να δικαιολογήσεις ανακοινώσεις και δηλώσεις «κύκλων» που οπλίζουν χέρια νέων ανθρώπων και ασφαλτοστρώνουν νέες «Λεωφόρους Λαυρίου». Δύσκολο να αντέξεις όλη αυτήν την παράνοια έργων και λόγων που σε περιβάλλει. Και δυσκολότερο να δεχτείς τους πιθήκους που αγνοούν ότι το πραγματάκι που κρατάνε στα χέρια τους είναι χειροβομβίδα και όχι καρύδα!

Όλοι αυτοί αδυνατούν να καταλάβουν ότι συνεχίζοντας έτσι, με φωτιά στη φωτιά, ετοιμάζουν το επόμενο έγκλημα – πραγματικό, με αίμα. Και όχι το πολιτισμικό που συντελείται κάθε μέρα και με τη βία και με αφέλειες για διακόπτες που γυρίζουν από θείο χέρι!

Διον. Βραϊμάκης 

(Δημοσιεύεται στη Live Sport της Τρίτης)