Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014

Έξαλλος και ο Βασιλακόπουλος. Εμείς να δεις!

Τα μικρά σπορ είναι στα κάγκελα την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα διαρκές ιδιότυπο χειρουργείο με χασαπομάχαιρα στη θέση των νυστεριών και νεκροτόμους στο πόδι των χειρουργών. Οι περικοπές των επιχορηγήσεων στις ομοσπονδίες που ανακοίνωσε ο Γιάννης Ανδριανός φτάνουν στο 50%, ενώ σε σχέση με το 2010 η μείωση ανέρχεται στο 75%. Δηλαδή έπαιρνες 100, σου δίνουν 25 και σου λένε τράβα πέθανε (αλλά όχι στον πόρτα μου και μαζευτούν περίεργοι). +/- Δείτε τη συνέχεια

Αγανάκτησε ετεροχρονισμένα ακόμα και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος! Ο οποίος μίλησε από ραδιοφώνου (στον Βασίλη Σκουντή) για την εκτέλεση της άθλησης. «Εχω μείνει κατάπληκτος με τη βόμβα που βάζουν στα θεμέλια του αθλητισμού», είπε. Κατάπληκτος ! Κατάπληκτος και αθώος του αίματος ένας άνθρωπος του συστήματος και του κόμματος που εξέθρεψε το τέρας του μνημονίου και μας έβαλε στην

Στον αθλητισμό τα πράγματα είναι μαύρα όπως παντού. Οι γονείς γίνονται χορηγοί για να αθληθούν τα παιδιά τους και οι πρωταθλητές προετοιμάζονται μέσα στις αντιξοότητες. Ο Φιλιππίδης έφερε το παγκόσμιο χρυσό στο επί κοντώ με δική του επιμονή, χωρίς βοήθεια και μέσα. «Οι πρωταθλητές μας προπονούνται σε έναν στάδιο που στάζει σε 95 σημεία», δήλωσε ο εθνικός προπονητής, Δημήτρης Ευαγγελόπουλος.

Είναι προφανές ότι η Πολιτεία, η τρόικα και η Σιδηρά Κυρία τού Βερολίνου δεν καταλαβαίνουν (δεν τους ενδιαφέρει, δεν τους κόφτει, δεν θέλουν να καταλάβουν!) την αξία του αθλητισμού σε μια κοινωνία. Όπως ο άλλος αδυνατεί να καταλάβει τη σημασία τού μαέστρου σε μια ορχήστρα. Μπορεί και χωρίς αυτόν, λέει.

Είναι, αλήθεια, πως και εμείς οι «σκέτα» πολίτες, δεν δακρύζουμε για τη δραματική μείωση των επιχορηγήσεων στον Αθλητισμό όταν η αντίστοιχη μείωση στην Υγεία δημιουργεί στρατιές μελλοθανάτων και όταν ο υπουργός με τις τσιρίδες καταργεί τα πρωτοβάθμια περίθαλψη, κοστολογεί τα νοσήλια, συρρικνώνει τα νοσοκομεία, κλείνει ιατρεία, υποχρεώνει σε κλείσιμο φαρμακεία. Μόνο τα κοιμητήρια μένουν ανοικτά και πάντα έτοιμα για ανταποκριθούν στην αυξημένη εργασία που τους δίνει αυτή η πολιτική. Και έρχεται ΤΩΡΑ, με τις νέες περικοπές, ο κ. Βασιλακόπουλος για να δηλώσει «είμαι έξαλλος». Εμείς να δεις, πρόεδρε!

(Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην Sport Live)