Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014

Τα φαντάσματα του Σαρρή και οι παραισθήσεις

Ο Κάμπαξης, ο Κάκος, ο Θάνος ήταν το περασμένο Σαβατοκύριακο τα αρνητικά πρόσωπα που εξέθεσαν πάλι τη διαιτησία. Η οποία ό,τι και να κάνει – ακόμα και ανθρώπινο λάθος, ακόμα και αν είναι απολύτως τιμία – δύσκολα θα απαλλαγεί από τις παλιές αμαρτίες, από αυτά που έχουν αποκαλυφθεί, δηλωθεί, μιληθεί. «Πουτάνα μια φορά, για πάντα πουτάνα», λέει ο λαός και δεν του το ξηλώνεις από το μυαλό. +/- Δείτε τη συνέχεια

Οι νοικοκυραίοι βγαίνουν εκτός εαυτού και μιλάνε τη γλώσσα της πιάτσας:.
«Είναι κανονισμένα όλα. Δεν είμαστε μαλάκες», λέει ο Βελλής.
«Ήταν σε μισθοφορική αποστολή, δεν πρόκειται για ανθρώπινα λάθη», φωνάζει ο Κωστούλας.
«Αν δουλεύω 12 ώρες την ημέρα θα με αναγκάσουν να δουλεύω 15 για να αντεπεξέρχομαι σε τέτοιου είδους παιχνίδια», δηλώνει ο Χάβος.

Ομάδες που έπνεαν τα λοίσθια πριν από λίγο καιρό, έβγαλαν τη μάσκα οξυγόνου και τώρα κορδώνονται. Άλλες πορεύονταν με ανύπαρκτα πέναλτι και άλλες με γκολ που βλέπει μόνο το αετίσιο μάτι τού επόπτη. Για τον Κάμπαξη που ευνόησε τον Λεβαδειακό η άποψη ενός ειδικού είναι απόλυτη: «Δεν υπάρχει κόκκινη, δεν υπάρχει φάουλ εκεί που γίνεται το 1-1 και δεν υπάρχει πέναλτι στο 94΄», λέει ο Βαρούχας. Όμως, ο Σαρρής βγαίνει και λέει (χθες στο SentraFM) ότι όσοι χάνουν βλέπουν φαντάσματα!

Κανένα αυτί δεν ιδρώνει. Όλα με αδιάβροχη επένδυση. Δεν ίδρωσαν καν όταν ο «τρελός του χωριού», ο Καστίγιο, άφησε υπονοούμενα (χωρίς να έχει… αποδείξεις!) για παράξενα πράγματα που έγιναν το 2006 στη Λιβαδειά. Απλώς αναρωτήθηκε (ως παίκτης που βρισκόταν ΜΕΣΑ στην αποστολή) για το αν ήταν τυχαίο που η ομάδα του έφαγε τρία γκολ από τον Λεβαδειακό.

Η αίσθηση ότι το πρωτάθλημα χωρίζεται σε διασυνδεδεμένους και σε… ανάδελφους (όπως είναι ο Απόλλων) μεγαλώνει. Άλλοι από το κοινό παρακολουθούν αποσβολωμένοι, άλλοι αηδιασμένοι, άλλοι ενθουσιασμένοι και άλλοι πιέζοντας να «φτιάξουν» τα πράγματα και η εύνοια να περάσει από τα μέρη τους. Κατά τα άλλα, κάθε αγωνιστική τα πάρτι τών (κατά Σαρρή) φαντασμάτων μεγαλώνουν. Τόσες πολλές παραισθήσεις πια;

(To άρθρο δημοσιεύτηκε στη Live Sport της Τετάρτης).