Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013

Με ταχυπαλμίες στην ελίτ!

Ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι μπορούσε για να δουλέψουν τρελά ως το τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων τα μηχανάκια της AGB και να πάρει μια πρόκριση-θρίλερ: γρήγορη ισοφάριση στο δικό του γκολ (που ξεκίνησε από ένα κακοχτυπημένο κόρνερ!), δύο χαμένα πέναλτι, απόκρουση φιλί-ζωής του Ρομπέρτο, πολλές χαμένες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του όταν η αναλογία ήταν ακόμα και 11 προς 9 και τελικά λύτρωση όταν το χρονόμετρο είχε μηδενίσει, με το τρίτο πέναλτι που αυτή τη φορά (απόντος και του τερματοφύλακα που είχε αποβληθεί) έγινε γκολ: 3-1. Ένα πέναλτι που – και αυτό – είχε σασπένς καθώς ο Μίτροβιτς, ως περιστασιακός γκολκίπερ, έπεσε προς την κατεύθυνση της μπάλας. +/- Δείτε τη συνέχεια

Η βραδιά ανήκει ολόκληρη τον Ολυμπιακό που έφτασε σε μια από τις μεγάλες επιτυχίες τής ιστορίας του, αλλά ξεχωριστά προσφέρεται στον Σαβιόλα. Ο Αργεντινός πήρε το οπλοστάσιο από τον Μήτρογλου και το αξιοποίησε άριστα παρά την άσφαιρη βολή στο χαμένο πέναλτι.

Ο Ολυμπιακός νίκησε το άγχος του, νίκησε την κορυφαία απουσία τού Μήτρογλου, νίκησε την αστοχία του από τη «βούλα» και έφτασε συνεπής στο ραντεβού με την ευρωπαϊκή ελίτ.

Η Άντερλεχτ ήρθε στο Καραϊσκάκη για ζημιές. Θα μπορούσε να εκθέσει τον Ολυμπιακό όταν ακόμα και με εννέα παίκτες προσπάθησε με πείσμα να φτάσει στο γκολ αναγκάζοντας την εξέδρα σε σφυρίγματα για να μη γίνει το «ατύχημα». Το οποίο ευτυχώς απεφεύχθη και όχι άδικα. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, άλλαξε πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο όταν μπήκε ο Βάις, κέρδισε τρία πέναλτι (στα τρία ένα γκολ!) και έφτασε έστω και με ταχυπαλμίες στον στόχο.

Ο Ρομπέρτο δεν έλειψε ούτε σε αυτό το ευρωπαϊκό παιχνίδι τού Ολυμπιακού και είχε πάλι μεγάλη συμμετοχή στην (ηρωική όπως εξελίχθηκε) νίκη. Όταν χρειάστηκε σταμάτησε δυο φορές τον Ζιλέ, και τη μία από αυτές μόλις εννέα λεπτά μετά το 2-1, σε μια στιγμή που στη Λισσαβώνα η Μπενφίκα είχε ήδη πετύχει την ολική ανατροπή από 0-1 σε 2-1. Για να αποδειχτεί μια ακόμα φορά, ότι ευρωπαϊκή επιτυχία τού Ολυμπιακού χωρίς Ρομπέρτο ΔΕΝ γίνεται!

Διον. Βραϊμάκης 

(Δημοσιεύεται στη Live Sport της Τετάρτης).