Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Δημοσιογράφοι ή αβανταδόροι;

                   «Υπάρχουν τόσα Μέσα, ιστοσελίδες και οι δημοσιογράφοι που μπορούν να περάσουν τα μηνύματα που θέλουν(σημ.: οι ΠΑΕ)» 

Γιώργος Σπανός 

Αν δεν το καταλάβατε, αν δεν το καταλάβαμε συνάδελφοι, ο Γιώργος Σπανός αναφέρθηκε σε εμάς, τους δημοσιογράφους, όταν μίλησε στον Σπορ FM για τον πειθαρχικό κώδικα που υπερψηφίστηκε στη Λίγκα. Τo είπε δήθεν υπαινικτικά, αλλά ουσιαστικά μάς το πετάει κατάμουτρα: περνάτε γραμμή, λειτουργείτε ως «αντ’ αυτών», είστε η φωνή τους, η φωνή μας. Αν η δεύτερη ανάγνωση της δήλωσης δεν σας πείθει, έρχεται ο ίδιος ο πρόεδρος τού Ατρομήτου για να δώσει διευκρινήσεις – να μην αφήσει την αμφιβολία να φυράνει σαν σταγόνα που κυλάει στο τζάμι: +/- Δείτε τη συνέχεια

«Οι μεγάλες ομάδες έχουν τον τρόπο και τα Μέσα να περάσουν τα μηνύματα που θέλουν για να ασκήσουν την κριτική τους».

Και για όσους μπουμπούνες δεν το κατάλαβαν, ο κ. Σπανός επανέρχεται παρακάτω, επαναλαμβάνει τα ίδια πιο εμφατικά και χτυπάει το σφυρί στο κεφάλι του καρφιού για να το βυθίσει περισσότερο στα όποια ανενεργά εγκεφαλικά κύτταρα:

«Υπάρχουν πολλά Μέσα, εφημερίδες και συνάδελφοί σας, που μπορούν να περάσουν τη γραμμή των μεγάλων ομάδων και το μήνυμά τους χωρίς να υπάρχει πειθαρχικό πρόβλημα. Μπορεί να  μην αναφέρει τίποτα ο ΣΚΑΪ, αλλά οι φίλα προσκείμενες εφημερίδες του Παναθηναϊκού να περάσουν το μήνυμά που θέλει». 

 Η Σούπερ Λίγκα αυτοπροστατεύεται από τις κρίσεις, οι παράγοντες, οι μέτοχοι, οι υπάλληλοι μιας ΠΑΕ δεν πρέπει να κατακρίνουν τον συνεταιρισμό, αλλά οι ισχυροί (λέει) έχουν τους ιδιωτικούς τους ντελάληδες, τους αβανταδόρους τους, να φωνάζουν όσα απαγορεύονται σε αυτούς και να μην τιμωρούνται. Αυτό ήθελαν στη Λίγκα με την απαγόρευση λόγου που επέβαλαν;

Αν και στη δημοσιογραφική Ιερουσαλήμ παροικώ από χρόνια και ξέρω τι συμβαίνει και στα αλώνια και στα σαλόνια της, η αποστροφή τής συνέντευξης Σπανού με ενοχλεί. Να πω ότι με εξοργίζει η πεποίθηση ότι είμαστε δεδομένοι; Θα ήταν ψέμα. Έχω εξοργιστεί τόσες φορές, δεν υπάρχει χώρος για άλλη μία. Το έχω πάρει απόφαση πως «ό,τι πληρώνεις το μάγειρα αυτό θα φας». Δώσαμε δικαιώματα και, συνεπώς, ο μάγειρας θα μας σερβίρει ακόμα και άντερα ακαθάριστα. 

Διον. Βραϊμάκης 

(Το άρθρο δημοσιεύεται στην καθημερινή στήλη τού συντάκτη («Εδώ που τα λέμε»), της Live Sport, στην έκδοση της Παρασκευής)