Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Ο οπαδός (και τώρα αθλητικός αρθρογράφος) Ανδρέας Λοβέρδος

Κόκκινη γραβάτα 1
Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ «ΦΩΣ» ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι μια σύμπηξη πνευματικών δυνάμεων, ένα συμπίλημα γνώσεων, μια επιτομή δεξιοτήτων (συγγνώμη για την ορολογία, αλλά πανεπιστημιακός είναι αυτός, δεν τον προσεγγίζεις διαφορετικά). Ένα κατεβατό σύνθετων επιθέτων με πρώτο συνθετικό το «πολύ» σκιαγραφούν την προσωπικότητά του: πολυπράγμων, πολυμαθής, πολυτάλαντος, πολυσυλλεκτικός, πολυσχιδής, πολυγραφότατος, πολύπλευρος, πολύπειρος, πολύγνωρος, πολυεπίπεδος – φυσικά και ΠΟΛΥΛΟΓΑΣ! (Στην πολιτική του διαδρομή αποδείχτηκε και πολύγνωμος γιατί άλλα έλεγε ως υπουργός μνημονιακής κυβέρνησης κι άλλα ως αρχηγός αντιμνημονιακής πολιτικής κίνησης). +/- Δείτε τη συνέχεια

Κάποτε όποιο κουμπί να πατούσες στο τηλεκοντρόλ Λοβέρδο θα έβλεπες. Καταλάβαινες ότι άλλαζες κανάλι μόνο από τις διαφορετικές γραβάτες. Όμως κι αυτό με την πολιτική του εξέλιξη δεν ίσχυε. Όταν έφυγε από την κυβέρνηση, έφυγε από το κόμμα, έφυγε από την ομάδα των Μπέιγουοτς διασωστών μας και κινδύνευσε (κινδυνεύει) να φύγει από την πολιτική με τα συρρικνωμένα εκλογικά του ποσοστά, μονιμοποίησε το κόκκινο χρώμα στον λαιμοδέτη του. Ήταν το ισχυρότερο πολιτικό επιχείρημα για να προσθέσει κάνα ψήφο στα δεκαδικά του ποσοστά.

Κόκκινη γραβάτα 2
Πολιτικό του λάθος ότι ανακοίνωσε την ίδρυση του κομματικού σχηματισμού από το γήπεδο του Σπόρτινγκ κι όχι από το ΣΕΦ που θα παρέπεμπε σε άλλους συνειρμούς. Ή ακόμα από το κλειστό τού Ρέντη όπου τα πολιτικά οφέλη θα ήταν μεγαλύτερα. Τώρα ο πολυπράγμων, πολύπλευρος και πολύγνωρος Λοβέρδος αρθρογραφεί για τα κόκκινα συλλογικά του αισθήματα. Και χθες διάβαζα στο «Φως» την εμβριθή του ανάλυση για τον ενισχυμένο μπασκετικό Ολυμπιακό.

Ένα άρθρο με πρώτους πληθυντικούς και κτητικές αντωνυμίες για να υπογραμμιστεί η ομογενοποιήσει με τον αναγνώστη (λ.χ. «οι παίκτες μας» ή «δεν κινδυνεύουμε να ξεμείνουμε» από υλικό).

Κόκκινη γραβάτα 3 (βρήκαμε άλλες 1013)
Μόνο σε ένα σημείο τού άρθρου, μία και μοναδική λέξη, σε έκανε να νιώθεις ανατριχίλα φόβου. Ο Ολυμπιακός, έγραφε, είναι καλύτερος από πέρσι, αλλά «το γήπεδο και η ΥΓΕΙΑ των παικτών μας θα τα κρίνουν αυτά». Διάβασα «υγεία» και μακάρισα τα παιδιά της ομάδας. Ευτυχώς, σκέφτηκα, που δεν είναι ακόμα υπουργός Υγείας. Μπορεί να κινδύνευε και η δική τους η υγεία. Όσο η δική μας…

Διον. Βραϊμάκης 

(Το άρθρο δημοσιεύτηκε στη Live Sport)