Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

Βεντετάκια, ήρωες του τζόιστικ

Ο Παύλος Μητρόπουλος δήλωσε στη «Ώρα» πως «όλο αυτό – τον υποβιβασμό δηλαδή – θα τον κουβαλάμε σε όλη μας τη ζωή». Όχι άδικα. Μαζί θα κουβαλάνε και τις παιδικές τους ανοησίες. Τα βεντετιλίκια τής ανωριμότητας ποδοσφαιρικών αστεριών που αποδείχτηκαν αστερίσκοι του πληκτρολογίου και ήρωες του τζόιστικ. Θα θυμούνται – και πιθανόν να διδάσκονται από - τον κούφιο εγωισμό, την ανερμάτιστη έπαρση, την αίσθηση πως φορώντας μια τόσο φορτισμένη ιστορικά φανέλα έγιναν χρηματιστηριακή αξία.

Και άρχισαν τις ίντριγκες, τις γκρίνιες, τους βεντετισμούς, τα παιχνίδια με τους μάνατζερ και τις εκκαθαρίσεις: μόλις βγήκαν από το αυγό αντί να φάνε το τσόφλι έφαγαν τον προπονητή. Δυο αγωνιστικές πριν από τον τέλος. Οι χθεσινοί! Οι σημερινοί! Που καβάλησαν την ΑΕΚ σαν καλάμι κι έκαναν ξέφρενη ιππασία προς την καταστροφή της. Σε δρόμους βέβαια που άλλοι – παράγοντες, μέτοχοι, κακοί οπαδοί – είχαν χαράξει. Μην τα ρίχνουμε όλα σ’ αυτούς. Σ' αυτούς ρίχνουμε ευθύνες για την κακή τους συμπεριφορά. Μακάρι να είναι μόνο λόγω νεότητας.

Και κάτι ακόμα: Μην ξεχνάμε ότι το τελευταίο γκολ της ΑΕΚ στη μεγάλη κατηγορία σημειώθηκε πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος και χαιρετίστηκε φασιστικά!

Διαβάστε επίσης: «Η ΑΕΚ δεν μένει πια εδώ...»