Κυριακή, 7 Απριλίου 2013

Φάτους, Στουρνάρα!

Είναι να μην αγριέψει ο Στουρνάρας. Άμα αγριέψει γίνεται ακόμα και επικίνδυνος. Στριμωγμένη γάτα. Το «Βήμα» είναι εκείνο που αποκαλύπτει το νέο ουρλιαχτό του απέναντι στους τροϊκανούς. Τους πέταξε τα κλειδιά πάνω στο τραπέζι – τα κλειδιά τού υπουργείου, της χώρας ή του τζιπ του, δεν ξέρω ακριβώς – και έβαλε στη θαλάμη τού περιστρόφου του τη σφαίρα «tsipra».

Την άλλη φορά τους είχε απειλήσει με παραίτηση, τους έδειξε μια άλλη σφαίρα που είχε περάσει από το παράθυρο του γραφείου του, αληθινή αυτή, και οι τροϊκανοί κατατρόμαξαν από τις φωνές που έφταναν ως την πλατεία Συντάγματος. Γι’ αυτό εκείνη τη μέρα άργησαν να φάνε το δεκατιανό τους κατά 20 λεπτά. Χθες τους τα είπε έξω από τα δόντια, Μας το αποκαλύπτει, είπαμε, το «Βήμα». Το οποίο λίγες ώρες μετά την έναρξη των (όποιων) διαπραγματεύσεων είχε αποκαλύψει κάτι ακόμα. Ότι γίνεται «σκληρό μπρα ντε φερ» με την τρόικα! Σήμερα ξυπνήσαμε γεμάτοι εθνική υπερηφάνεια από τη συμπεριφορά του υπουργού μας επί των Οικονομικών.

«Μην μας πιέζετε άλλο. Αν θέλετε και άλλα μέτρα, πάρτε τα κλειδιά του υπουργείου Οικονομικών και δώστε τα στον Τσίπρα. Να σας δώσω το τηλέφωνο του Τσακαλώτου να συζητήσετε μαζί του», τους είπε, κατά το «Βήμα», με μάτι που σπίθιζε. Άσχετα αν χθες η «Καθημερινή» (εξίσου καθεστωτική»), αλλά και άλλα Μέσα, είχαν γράψει ότι κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έλεγαν για το σχέδιο που είχε υποβάλει σχετικά με τις απολύσεις στο δημόσιο ο πιεζόμενος Μανιτάκης: «Aν παίρνει την ευθύνη ο υπουργός Οικονομικών ας βάλει και την υπογραφή του σε όσα συμφωνήσει με την τρόικα». 

Αλλά τώρα ο υπερυπουργός Στουρνάρας αγρίεψε. Πήρε ανάποδες. Ούρλιαξε. Όσο είναι αυτός μπροστά, εμείς δεν φοβόμαστε. Φάτους, Γιάννη!