Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

Νηπιαγωγείο: «Ντα ντα θα με κάνετε;»

Αυτή η Επιτροπή λοιπόν προσπαθεί να βρει την άκρη με τη Λίστα της Ντροπής και της λαθροχειρίας; Μια επιτροπή που λειτουργεί μέσα από τις τσιρίδες και τις προσβολές τού Γεωργιάδη και με έναν πρόεδρο ο οποίος όταν ερωτάται γιατί δεν κλήθηκε ένας μάρτυρας συμπεριφέρεται, κάνοντας πείσματα και χιούμορ επιπέδου παιδιού νηπιαγωγείου: «Ντα-ντα θα με κάνετε; Δεν το ξανακάνω! Δεν το ξανακάνω! Μην με ξαναδείρετε!». Αυτή, λοιπόν, είναι η επιτροπή, στην οποία κάποιοι επιτίθενται στην Κωνσταντοπούλου επειδή θέλει να κάνει δουλειά και άλλοτε ευθέως, άλλοτε με υπονοούμενα (ο αντικειμενικός πρόεδρος!) τής λένε ότι θέλει ψυχιατρείο. Διαβάστε παρακάτω μερικούς από τους διαλόγους και θα καταλάβετε (αν και το έχετε καταλάβει και από το παρελθόν) το επίπεδο και της Επιτροπής και κάποιων από τα μέλη της. Να περιμένουμε μετά από αυτά αποτέλεσμα; +/- Δείτε τη συνέχεια

AΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ (προς Ζωή Κωνσταντοπούλου): «Ποια νομίζετε ότι είστε, επιτέλους; Γυρίζει και λέει τρεις φορές ότι ‘’καλύπτετε συμφέροντα, είστε μέσα στη λίστα, έχετε λόγο να τους καλύπτετε, αμφισβητώ την ηθική σας’’ και θέλετε να καθόμαστε να την ακούμε κιόλας;».
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Μην παραφέρεστε, κύριε. Ποιος είστε;».
ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Εσύ να πας να δεις ποια είσαι, να πας σε κανένα ψυχιατρείο». ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Οι δηλώσεις στις οποίες προβαίνουν τα συγκεκριμένα μέλη της Επιτροπής χαρακτηρίζουν τα ίδια τα μέλη και το επίπεδό τους, τον τρόπο σκέψης και τη στάθμη τους. Είναι ενδεικτικά του πανικού, στον οποίο ευρίσκονται καθώς και της διάθεσης συκοφαντίας και λασπολογίας σε βάρος εκείνων που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους».
ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Ζητώ συγγνώμη από τον εαυτό μου που τον άφησα να παρασυρθεί από τις συνεχόμενες προσβολές της κ. Κωνσταντοπούλου. Της επιστρέφω, λοιπόν, όλους τους χαρακτηρισμούς. Είναι άξια του κοινού χλευασμού, όπως ήδη συμβαίνει».

Κάποια στιγμή ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης ζήτησε από υπάλληλο της Βουλής να αναζητήσει τον δικηγόρο του επιχειρηματία –και μάρτυρα της υπόθεσης- κ. Σ. Μιονί που ζει στο Ισραήλ, καλώντας τον να χρησιμοποιήσει το 11880. Και έγινε ο εξής διάλογος:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Υπάρχει και το πενταψήφιο του ΕΟΠΥΥ…».
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: «Τον ΕΟΠΥΥ τον χρειάζεστε, εσείς, κυρία συνάδελφε -είναι προφανές- και, μάλιστα, ειδικευμένης γνώσης γιατρό».
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Κύριε Μαρκογιαννάκη, δεν θα σας πω ξανά ποτέ πρόεδρο, γιατί είστε πραγματικά όνειδος για τη θέση, την οποία κατέχετε και λυπάμαι πάρα πολύ που όλα τα Κόμματα της συγκυβέρνησης σας ψήφισαν για να εξευτελίζετε το θεσμό του Προέδρου της Επιτροπής. Λυπάμαι πάρα πολύ για λογαριασμό σας. Είστε πραγματικά ονειδιστική παρουσία, θλιβερή». Μάλιστα για την καθυστέρηση να βρεθεί ο κ. Μιωνής σχολιάζοντας τις διευκρινήσεις που έδωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης του είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Είχαμε πει από την προηγούμενη Πέμπτη να το κάνετε. Γιατί δεν το κάνατε;».
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: «Ντα-ντα θα με κάνετε; Δεν το ξανακάνω! Δεν το ξανακάνω! Εντάξει, συγχωρείστε με, κυρία μου!».
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Προφανώς έχετε άλλα πράγματα στο μυαλό σας». - ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: «Συγχωρείστε με δεν το ξανακάνω. Μην με ξαναδείρετε!».

** Τα αποσπάσματα των διαλόγων τα διαβάσαμε σε ρεπορτάζ στο «Βήμα».