Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Αυτολογοκρίθηκε η Ελ Παΐς, κρίσεις οξείας διάρροιας στην Ευρώπη...

Ψοφοδεής η Ευρώπη παρακολουθεί με τη γλώσσα κατεβασμένη στο στομάχι την αχαλίνωτη γερμανική επέλαση. Ο δήθεν έξαλλος Πούτιν – έξαλλος από την αρχική απόφαση για κούρεμα στην Κύπρο – μπήκε στο κλαμπ των κουραδόμαγκων. Ο Ολαντ, που ψηφίστηκε ως αντίπαλο δέος στη Μέρκελ, αποδεικνύεται πιο κοντός και από τον βρομόστομο του Παρισιού, τον Σαρκοζί. Και ο Ομπάμα ψάχνει στη βίβλο των ευχολογίων για να βρει νέα τσιτάτα και να ανανεώσει τον πολιτικό του λόγο απέναντι στην αναστήλωση της Γερμανικής Αυτοκρατορίας.

Η έπαρση των Γερμανών αποτυπώνεται στο πρόσωπο και τα λόγια του Σόιμπλε: «Οι άλλοι Ευρωπαίοι μας ζηλεύουν, όπως οι μαθητές μιας τάξης εκείνον που έχει καλύτερες επιδόσεις», δήλωσε! Οι φωνές διαμαρτυρίας ακούγονται πλέον μόνο από το πόπολο. Οι κυβερνήσεις μουγκές. Και ο Τύπος, αυτός που έχει υποχρέωση, δικαίωμα και δυνατότητα να μιλήσει, κάνει βήματα προς τα πίσω. Όπως η ισπανικής Ελ Πάις, ένας γίγαντας των διεθνών ΜΜΕ, που δημοσίευσε σε περιφερειακό του σάιτ άρθρο του καθηγητή Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης, του Χουάν Τόπες Λόρες. «Η Μέρκελ, όπως ο Χίτλερ, κήρυξε τον πόλεμο στην υπόλοιπη ήπειρο, αυτή τη φορά για να εξασφαλίσει έναν οικονομικό ζωτικό χώρο» έγραψε ο προφέσορ. Και έγινε – λένε – χαμός στο Twitter από αντιδράσεις κατά της ισπανικής εφημερίδας. Η οποία έσπευσε να μαζέψει τη «βλασφημία»: κατέβασε το άρθρο μετά πολλών υποκλίσεων συγγνώμης για την «απρέπεια» η οποία έγινε, διευκρίνισε, από λάθος! Μια πανευρωπαϊκή κολίτιδα σέρνεται στην ήπειρο. Και κρίσεις οξείας διάρροιας φόβου σαρώνουν τα έντερα Ευρωπαίων πολιτικών, παραγόντων και, δυστυχώς, δημοσιογράφων.

Υστερόγραφο: Όσο για την Ελ Παΐς, δεν ξεχνάμε την ιστορικότερη γκάφα τής παγκόσμιας δημοσιογραφίας, να δημοσιεύσει φωτογραφία διασωληνωμένου ασθενή αναφέροντας ότι ήταν ο Τσάβες. Για να αναγκαστεί μετά από λίγο να αυτοδιαψευστεί!