Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Πρωταθλητής χωρίς βιασμούς δεν «λέει»

ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΝΙΩΘΟΥΝ ΤΙΣ ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ ΣΑΝ ΗΤΤΕΣ. ΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΡΡΩΣΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΡΡΩΣΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ 

Στον Ολυμπιακό σχεδόν θρηνούν για την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό. Τους μοιάζει με ήττα. Ο κόκκινος Τύπος, πλην Φωτός Δεν έχασε, αλλά δεν ήταν Ολυμπιακός» κεντρικός τίτλος του) περπάτησε πάνω στο σύνορο της υστερίας με την παράνοια. «Τι τους κοιτάζατε;» ο ένας, «Αναστήσατε τους πεθαμένους» ο άλλος. Και μια γεύση αποτυχίας στο ξεροκατάπημα των ολυμπιακών οπαδών μετά τη λήξη. Όχι άδικα. Η έπαρση της υπεροχής θα κάνει πολλά χρόνια να χαμηλώσει στους ερυθρόλευκους. Που δεν αμφισβητούνται στην Ελλάδα και αρχίζουν να αναγνωρίζονται στην Ευρώπη. +/- Δείτε τη συνέχεια

Άρρωστη συνέπεια ενός άρρωστου πρωταθλήματος η εξίσωση με ήττα μιας εκτός έδρας ισοπαλίας σε κορυφαίο ντέρμπι. Γιατί είναι πρωτάθλημα υδροκέφαλο, με ισχνά άκρα, λυμφατικό κορμό και τεράστιο κεφάλι. Όπου ο πρωταθλητής είναι δεδομένος από το καλοκαίρι, το πιο σιγουράκι της Ευρώπης – μπορεί και ολόκληρου τού αναπτυγμένου κόσμου. Το πρωτάθλημα τους ενός όπως γράφαμε λίγες μέρες πριν από την έναρξή του.

Σε αυτήν τη διοργάνωση, που είναι προπονητήριο για να ζεσταίνει ο Ολυμπιακός τις μηχανές του πριν πάει στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια, ο πρώτος είναι το παν και ο δεύτερος τίποτα. Και αυτός ο πρώτος τρέχει μόνος με τον εαυτό του και με δυο κίνητρα. Το ένα η μεγαλύτερη δυνατή διαφορά με τον δεύτερο, αν είναι δυνατό σε έκταση χάους. Το άλλο να τσακίσει, όχι απλώς να νικήσει, τους άλλοτε μεγάλους και μικρομέγαλους αντιπάλους του.

Να γιατί νιώθουν σαν ηττημένοι οι ολυμπιακοί. Γιατί πέτυχαν, και μάλιστα με αίσθημα αδικίας για τους αντίπαλους, μόνο έναν από τους τέσσερις στόχους τους: νίκησαν αυτήν τη σκιώδη ΑΕΚ των νηπίων και της παιδικής χαράς. Και απέτυχαν στους άλλους τρεις: ισοπαλία με Άρη, ισοπαλία με ΠΑΟΚ, ισοπαλία με Παναθηναϊκό που «αναστήθηκε» (όπως και ο Άρης με τη καλή του απόδοση) στις εντυπώσεις.

Τόσες αναμενόμενες ταπεινώσεις, τόσα προαναγγελλόμενα ξεσκίσματα που έγιναν πλαδαρές, «ηττοφανείς», ισοπαλίες δεν αντέχονται. Και γι’ αυτό σε όλα εκείνα τα «Χ» (ιδιαίτερα στα δυο τελευταία) υπήρξε μια γκρίνια-ψιλή βροχή που νότισε τη διάθεση των οπαδών. Πρωταθλητής είσαι στα σίγουρα, ακόμα και με τη δεύτερη ομάδα σου. Αλλά πρωταθλητής σε τέτοιο πρωτάθλημα, με αντιπάλους ομάδες-αλοιφή, χωρίς να έχεις... βιάσει τη σύμβολα της αντιπάθειάς σου, δεν «λέει». Όπως δεν «λέει» να μην μπορείς να διαβάσεις τρεις-τέσσερις φορές σε μια περίοδο στο πρωτοσέλιδο της χαράς σου: «Να σας το βάζει ο Μήτρογλου (ή ο Τζιμπούρ) και να σκούζετε».

15 σχόλια:

 1. Εγώ δεν θα συμφωνήσω στο γιατί αισθάνονται σαν ηττημένοι οι ολυμπιακοί. Όχι πάντως γιατί απέτυχαν στους υποτιθέμενους στόχους τους αλλά γιατί στα συγκεκριμένα παιχνίδια η ομάδα απέδωσε πολύ κατώτερα των δυνατοτήτων της. Και εξηγώ.. Τον πραγματικό στόχο εντός ελλάδας το πρωτάθλημα δεν τον χάνει. Τους "στόχους" που απέτυχε ποιούς τους έβαλε? Τους έβαλαν οι αντίπαλοί του ουσιαστικά. Αυτοί αμφισβήτησαν τους πολλούς βαθμούς διαφορά . Αυτοί λοιπόν θα έπρεπε να πείσουν για το αντίθετο. Όταν αμφισβητείς κάτι ΄εχεις και επιχειρήματα. Προσπάθησαν και ΑΠΕΤΥΧΑΝ. 4 παιχνίδια ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥΣ και δεν κέρδισαν ΟΥΤΕ ΕΝΑ. Γιατί όλα έχουν και διαφορετική ανάγνωση... Μόνο που αυτή φαντάζει πιο λογική πιστεύω. Αυτός που αμφισβητεί κάτι έχει υποχρέωση να αποδείξει. Ο ολυμπιακός έχει κάτι χειροπιαστό. Την διαφορά που έχει πάρει.. Οι άλλοι τι έχουν ? Ισοπαλίες... Με την λογική αυτή αν στον δεύτερο γύρο που τους έχει στην εδρα του τους φιλοδωρήσει γκολ ποιο θα είναι το τελικό συμπερασμα? Δίκαιος πρωταθλητής ή όχι? Εκτός αν από φέτος βάλουμε καινούργιο κανονισμό στο πρωτάθλημα και για να είναι κάποιος άξιος πρωταθλητής θα πρέεπι να κερδίζει όλους τους αντιπάλους μέσα στην έδρα τους... Αστεία πράγματα αλλά οι γαύροι δεν τσιμπάνε.. Ξέρουν αυτοί γιατί είναι σαν ηττημένοι..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μα ποιος μπορεί να αμφισβητήσει, ringo, ότι ο Ολυμπιακός αναδεικνύεται ΔΙΚΑΙΑ, δικαιότατα, πρωταθλητής και ότι είναι μακράν ο καλύτερος όλων. Προσωπικά δεν τον αμφισβητώ. Με ξενίζει ωστόσο αυτή η συνεχής γκρίνια (που εκδηλώνεται ιδιαίτερα από τον Τύπο) ακόμα και για νίκες που δεν ήταν εύκολες. Φυσικά αν στον δεύτερο γύρο τους νικήσει όλους στο Φάληρο, και με πολλά γκολ, θα υπάρχει ικανοποίηση. Προς το παρόν όμως νιώθω ότι οι ολυμπιακοί... νιώθουν μια έλλειψη πληρότητας γιατί ισοφαρίστηκαν από τον ΠΑΟΚ (ενώ προηγουμένως είχαν χάσει ευκαιρίες) ή επειδή δεν έδωσαν ένα "μάθημα" στον Παναθηναϊκό μέσα στην έδρα του. Όπως με ξενίζει (και με ενοχλεί) το συχνό "πέσιμο" στον Ζαρντίμ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. “Οπαδοί τους τα έχωσαν στου Ρέντη”, “Σκασμένος για το χι ο Τοροσίδης”, “Αυτή η ισοπαλία είναι σαν ήττα”, “Ντροπή, τι τους κοιτάζατε;”. Αυτά και άλλα παρόμοια γράφουν τα πρωτοσέλιδα γαύρου και πρωταθλητή. Μιλάμε γι' ανθρώπους κομπλεξικούς που παίζουν μόνοι τους ένα πρωτάθλημα με όλους τους άλλους πεθαμένους αλλά κι αυτό τους είναι λίγο. Δεν τους ενδιαφέρει αν πάρουν το πρωτάθλημα με 200 βαθμούς διαφορά. Θέλουν να τελειώνουν με τους ιστορικούς τους αντιπάλους. Το κακόμοιρο το αεκάκι το έχουν τσακίσει. Με τον Παναθηναϊκό είναι κάπως πιο δύσκολο (ακόμα). Με τον ΠΑΟΚ ακόμα πιο δύσκολο γιατί αυτοί είναι σχετικά καλύτερα οικονομικά.

  Όπως πάνε τα πράγματα, στα επόμενα χρόνια δεν θα υπάρχει σοβαρός αντίπαλος παρά μόνο θυγατρικές ομάδες που θα σφάζονται μεταξύ τους για μια θέση στον ήλιο του ΟΥΕΦΑ και που θα προσκυνάνε το μεγάλο αφεντικό για να έχουν την εύνοια του. Κι αυτό είναι σχέδιο και δεν φταίει μόνο η τραγική οικονομική κατάσταση όλων των υπολοίπων πρώην μεγάλων ομάδων.

  Όσο για το “αναγνωρίζονται στην Ευρώπη”, φίλε Harddog, αυτό ισχύει (αν ισχύει) επειδή κάθε χρόνο παίζουν στο c/l ελέω ελληνικού πρωταθλήματος. Όλα αυτά τα χρόνια να ήταν μια, άντε δύο φορές που έπαιξαν καλή μπάλα. Ειδικά φέτος, αν στο όμιλο τους δεν υπήρχε το διαλυμένο καφενείο Μονπελιέ αλλά κάποιος άλλος αξιοπρεπής τέταρτος, αμφιβάλλω αν θα έπαιρναν βαθμό με τη μπάλα που έπαιξαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φίλε Versus, ανεξάρτητα με τον λόγο, προσωπικά παραδέχομαι ότι παραδέχονται τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη. Κάτι που δεν συνέβαινε παλιότερα – και επί δεκαετίες. Δεν είναι λίγο να είσαι βαθμολογικά αδιάφορος και να βάζεις στα δίχτυα την Άρσεναλ που ήθελε τους βαθμούς για την πρωτιά στον όμιλο.

   Διαγραφή
 4. Νομίζω ότι κάνεις λάθος.. Για τον λόγο που οι ολυμπιακοί αισθάνονται έλλειψη πληρότητας. Είναι αυτό ακριβώς που είπα πιο πάνω. Απλά γιατί είδαν ότι η ομάδα δεν απέδωσε σύμφωνα με τις δυνατότητές της στα συγκεκριμένα παιχνίδια. Απόλυτα θεμιτό για οπαδούς κάθε ομάδας να ζητάνε αυτή να πιάνει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων της ιδιαίτερα σε κρίσιμα παιχνίδια. Αυτό εισπράτω εγώ γύρω μου και όχι πίκρα γιατί δεν κέρδισαν τον παο ή τον παοκ. Μπορεί να ακουστεί αλλαζονικό αλλά την συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν σημαίνει και τρομερά πράγματα για έναν ολυμπιακό να κερδίσει τον παο ή τον παοκ. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ δεν σημαίνει, για να μην παρεξηγηθώ. Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι μπορεί η ομάδα τους να κερδίσει εύκολα ΑΝ ΠΑΙΞΕΙ στις δυνατότητές της. Αυτό λοιπόν τους πικραίνει.. Να μην εχει δείξει το τι μπορεί και όχι καθ΄αυτή η νίκη επί αυτών των ομάδων. Για να το πω αλλιώς ακόμα και αν στο 90 του χθεσινού αγώνα ο Τζεμπούρ έπαιρνε την μπάλλα και έβαζε για πλάκα ένα γκολ ακόμα, νομίζω θα υπήρχαν αρκετοί που θα ήταν στεναχωρημένοι γιατί δεν κέρδισαν άνετα ή γιατί έφαγε δυο γκολ η άμυνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @Versus δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να μην θέλει κάποιος ολυμπιακός να σε "διαλύσει" αγωνιστικά.. Για ποδόσφαιρο μιλάμε.. Αν θεωρώ ότι είμαι καλύτερος και είσαι ο παραδοσιακά μεγάλος μου αντίπαλος και 10 γκολ θα θέλω να σου βάλω και με 30 βαθμούς διαφορά να σου πάρω το πρωτάθλημα.. Μην μας παριστάνετε τώρα και τους υπεράνω τέτοιων συναισθημάτων... έλεος... Όταν ο παο τόσα χρόνια είχε πολύ καλύτερη ομάδα στο μπάσκετ δεν ερχόταν κάθε χρόνο να κερδίσει στο ΣΕΦ..? Δεν πανηγυρίζατε σαν τρελλοί ιδιαίτερα αυτές τις νίκες...?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στο μπάσκετ δεν ήταν έτσι τα πράγματα. Το πρωτάθλημα κρινόταν στα 5 παιχνίδια των τελικών, οπότε κάθε νίκη είχε μεγάλη σημασία. Ακόμα και στα μεταξύ μας παιχνίδια στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος η νίκη είχε μεγάλη σημασία γιατί όποιος έβγαινε πρώτος αποκτούσε το πλεονέκτημα έδρας. Συνεπώς, ερχόμασταν να νικήσουμε (όπως κι εσείς αντίστοιχα) όχι κυρίως για λόγους γοήτρου αλλά γιατί σε όλα τα μεταξύ μας παιχνίδια κρινόταν το πρωτάθλημα.
   Εκτός αυτού, ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ είχε μια πολύ καλή ομάδα, ανταγωνιστική που δικαιωματικά διεκδικούσε το πρωτάθλημα. Καμία σχέση δηλαδή μ' αυτό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ποδόσφαιρο.
   Αλλά, ας υποθέσουμε ότι χθές νικούσαμε (που το αξίζαμε πιστεύω γιατί είμασταν καλύτεροι). Τι θα συνέβαινε; Θα χάνατε το πρωτάθλημα; Θα πάθαινε τίποτα το γόητρο σας; Απλά θα χάνατε το εκτός έδρας ντέρμπι, κάτι που έχει γίνει πάμπολλες φορές στο παρελθόν. Εσείς βρε Ringo πέσατε να πεθάνετε.
   Δείξτε λίγο ρεαλισμό. Δεν είστε πια και οι γκαλάκτικος. Μια μέτρια ομάδα είστε που επωφελείται από την ανυπαρξία των άλλων. Όπου σαν αντιμετώπισαν στα ίσα δεν κερδίσατε.

   Διαγραφή
  2. Και έτσι να είναι, που δεν είναι γιατί ο ολυμπιακός τον καιρό που εσείς πέρνατε ευρωπαϊκά υπήρξαν αρκετά χρόνια που βολόδερνε στα κλειστό του Κορυδαλλού και έχανε απ΄τον Βαο αλλά εσείς πάλι με το ίδιο πάθος θέλατε να κερδάτε. Και έτσι να είναι, δεν καταλαβαίνω τον λόγο που οι ολυμπιακοί πρέπει να έχουμε "τύψεις" που είμαστε μια μέτρια (που δεν είναι) για τα ελληνικά δεδομένα ομάδα και όχι οι υπόλοιποι που είναι για τα μπάζα... Δεν καταλαβαίνω τον λόγο που θα πρέπει να έχουμε "τύψεις" γιατί θέλουμε να κερδίζουμε όσο το δυνατόν πιο άνετα την στιγμή που εσείς με την ανυπαρξία σας συμβάλετε στο ποσοστό που σας αναλογεί σε ένα πρωτάθλημα χωρίς ανταγωνισμό, ανιαρό που δεν επιτρέπει και σε μας τους "μέτριους" να γίνουμε ακόμα καλύτεροι..

   Διαγραφή
 6. Α και κάτι άλλο που ξέχασα για να παμε και για ύπνο γιατί έχει δουλειά αύριο.. Και "...που παίζουν μόνοι τους ένα πρωτάθλημα με όλους τους άλλους πεθαμένους..." αλλά και "...παρά μόνο θυγατρικές ομάδες που θα σφάζονται μεταξύ τους για μια θέση στον ήλιο του ΟΥΕΦΑ και που θα προσκυνάνε το μεγάλο αφεντικό για να έχουν την εύνοια του...." ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ρε φίλε.. Ή το ένα Ή το άλλο συμβαίνει... Αποφάσισε, μην φοβάσαι να το πεις... Πολύ κατώτεροι οι άλλοι αλλά σποντούλες για θυγατρικές... δεν πάει. Όχι τίποτα αλλά κάτι τέτοια είναι και λόγος για να λυθεί η απορία σου γιατί να θέλουμε ταχα να σας "διαλύσουμε". Όσο ενώ ξέρετε κατα βάθος ότι υπολείπεστε αγωνιστικά σας βγαίνει το οπαδικό της αμφισβήτησης αλλό τόσο και στους ολυμπαικούς βγαίνει το οπαδικό της "διάλυσης" Απλό είναι..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Προφανώς εννοούσα "με όλους τους άλλους παραδοσιακούς διεκδικητές του τίτλου πεθαμένους". Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται...
   Όσο για τις θυγατρικές δε νομίζω ότι κανένα εχέφρον αφεντικό θα τις ήθελε τόσο δυνατές ώστε να μην μπορεί να τις ελέγχει.

   Διαγραφή
 7. Οι παράγοντες και μεγάλο μέρος του κόσμου του Ολυμπιακού έχουν υποστεί τέτοια μετάλλαξη, όπου είτε εθελοτυφλούν είτε αγνοούν είτε αδιαφορούν για τους λόγους που ο Ολυμπιακός απέκτησε τόσο χαώδη διαφορά από τους υπόλοιπους. Απλώς "απολαμβάνουν" την ηγεμονία χωρίς να αισθάνονται την παραμικρή ντροπή για τις μεθόδους που μετήλθαν. Θεωρούν δεδομένη και περίπου "ελέω Θεού" την πρωτοκαθεδρία και επιχαίρουν στην ισοπέδωση των αντιπάλων. Οπότε, όταν δεν επιτυγχάνεται η εμφαντική συντριβή του αντιπάλου αρχίζει η γκρίνια. Είναι σαν το φιλοθεάμον κοινό στις ρωμαϊκές αρένες, το οποίο φαντάζομαι θα βαρυγκωμούσε αν το λιοντάρι με την πρώτη δαγκωνιά σκοτωνε τον δυστυχή δούλο και δεν του ξέσκιζε τις σάρκες. Ο μεταλλαγμένος Ολυμπιακός χαίρεται και θεωρεί αυτονόητη την κυριαρχία, αγνόωντας ωστόσο ότι νομοτελειακά, η ισοπέδωση ολόκληρου του οικοδομήματος που λέγεται ποδόσφαιρο δεν οδηγεί στην εξύψωση της ομάδας του αλλά στην κατάρρευση και την απαξίωσή της.  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μόνο που οι λόγοι που υπονοείς για τους οποίους ο Ολυμπιακός απέκτησε τόσο χαώδη διαφορά από τους υπόλοιπους είναι οι λόγοι που προφανώς θέλεις να πιστεύεις ότι ισχύουν εσύ και ασφαλώς και ένα μεγάλο ποσοστό άλλων. Μη μας το αναφέρεις σαν αξίωμα στο οποίο "εθελοτυφλούμε" είτε αγνοούμε. Γιατί με το ίδιο σκεπτικό ξέρω ένα σωρό άλλους κι εγώ που τα βάζουν πάνω απ΄όλα με τις ομάδες τους και τις διοικήσεις τους. Για ρώτα φιλάθλους Αεκ, παοκ ακόμα και παναθηναϊκού... Θα υπάρξουν λίγοι που δεν θα συμπεριλάβουν κι αυτό στους λόγους της απαξίωση των ομάδων τους? Δεν νομίζω... Αφήστε λοιπόν τις θεωρίες για μεταλλάξεις και πράσινα άλογα και κοιτάξτε τις ευθύνες σας σαν σύλλογοι αλλά και σαν οπαδοί.. Διαλύεστε εκ των έσω τόσα χρόνια και εσείς αναζητάτε φαντάσματα κ ευθύνες στους άλλους... Και το χειρότερο απ΄όλα για τους οπαδούς του παο είναι ότι οι άλλοι αρχίζουν να το ψιλοκαταλαβαίνουν και ψάχνονται. Μόνο εσείς κοιμάστε τον ύπνο του δικαίου..

   Διαγραφή
  2. Είναι προφανές ότι για την κατάντια των διαφόρων πλην Ολυμπιακού ομάδων ευθύνονται και οι διοικήσεις τους. Αλλά τώρα σοβαρά, το ότι υπάρχει την τελευταία 15ετία μία ομάδα που εξουσιάζει στο ούτως ή άλλως σάπιο μόρφωμα που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν το βλέπεις; Αναρωτιέμαι ποιός κοιμάται το ύπνο του δικαίου ή ποιός κλείνει τα μάτια μπροστά στην εξώφθαλμη πραγματικότητα. Και δεν λέω ότι ο Ολυμπιακός το κάνει γιατί είναι πιο βρώμικος από τη φύση του από τους άλλους. Παλαιότερα άλλοι κάνανε το κουμάντο και όταν τους ξαναδόθηκε η ευκαιρία να το ξανακάνουν (επί Πατέρα) φάνηκε ότι δεν τους ενδιέφερε καμία δικαιοσύνη πάρα η απόκτηση των σκήπτρων και η νομή της εξουσίας. Απλά, πλέον το οικονομικό διακύβευμα της πρωτιάς είναι πολύ σοβαρότερο λόγω Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε αυτοί που έχουν την εξουσία γίνονται όλο και πιό αδίστακτοι για να την διατηρήσουν όπως επίσης και και πιο μοναχοφάηδες τόσο ώστε να θεωρούν θράσος και αυθάδεια και τη σκέψη ακόμα να μοιραστούν κανένα ψίχουλο από την πίτα. Έτυχε όταν άρχισαν να πέφτουν τα λέφτα οι ισχυρότεροι παράγοντες να ήταν στον Ολυμπιακό. Η ομάδα με τον πολυπληθέστερο λαό έμεινε μία δεκαετία χωρίς πρωτάθλημα, και σε ορισμένες περιπτώσεις αδικήθηκε. Όταν της δόθηκε η ευκαιρία, απέκτησε την ισχύ εκείνη που όχι απλώς ρέφαρε τις απώλειες, αλλά μετατράπηκε σε δυνάστη χειρότερο από κάθε προηγούμενο.

   Διαγραφή
 8. Εφημερίδα Γαύρος 9/12/12: «Ρίξτε τους στον γκρεμό». «Για το +19 με τον πελάτη!». «Χωρίς οίκτο!» «Στείλτε τους εκεί που τους αξίζει!» «Ταπεινώστε τους μέσα στο σπίτι τους!»

  Εφημερίδα Πρωταθλητής 9/12/12:«Θα θυμηθείς κι άλλα…». 1-4 21-3-2001, Λεωφόρος. 2-4 5-12-1998, ΟΑΚΑ. 0-2 6-4-1997, ΟΑΚΑ. 1-2 5-1-1994, ΟΑΚΑ. 0-2 5-5-1999, ΟΑΚΑ. 1-2 21-3-2010 ΟΑΚΑ.

  Όλες αυτές οι εντολές (Γαύρος) κι όλες εκείνες οι προαναγγελίες (Πρωταθλητής) δεν επαλήθευσαν. Και έτσι τη Δευτέρα ήρθαν τα θρηνητικά πρωτοσέλιδα, για να φτάσουμε στη σημερινή Τρίτη όπου επιχειρείται ανάταξη και ανύψωση ηθικού. Ως τη επόμενη γκρίνια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. 1) Πέρα από την προφανή "αρρώστια" των Ολυμπιακών υπάρχει και η "αρρώστια" των Παναθηναϊκών. Παιζόταν το ωραιότερο ντέρμπι, τουλάχιστον των τελευταίων ετών, και οι βάζελοι με τους οποίους αναπόφευκτα έβλεπα μαζί στην τηλεόραση το παιχνίδι μού είχαν σπάσει τα... έτσι, διυλίζοντας κάθε διαιτητική απόφαση στο κέντρο του γηπέδου. Μικροί Μαρινάκηδες από τη μία και μικροί Αλαφούζοι από την άλλη.
  2) Όλοι οι Έλληνες οπαδοί -μηδέ εμού εξαιρουμένου- θέλουν να κερδίζει η ομάδα τους και ανακαλύπτουν τη δικαιοσύνη μόνο όταν θίγεται η "ιδέα" τους. Αυτοί είμαστε.
  3) Για να μην τσακώνεστε, ποτέ -όσα χρόνια βλέπω μπάλα- καμία ομάδα στην Ελλάδα σε καμία κατηγορία δεν έχει πάρει πρωτάθλημα μόνο με την αγωνιστική της αξία.
  4)Διαφωνώ κάθετα με την άποψη ότι ο Ολυμπιακός (δεν είμαι Ολυμπιακός) διέλυσε την ΑΕΚ, ή πάει να διαλύσει τον Παναθηναϊκό, ή πήγε να διαλύσει τον ΠΑΟΚ και τον Άρη.
  5)Ως μεγέθη για τους Ευρωπαίους και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός ήταν πάντα ό,τι είναι στην Ελλάδα για τους περισσότερους Έλληνες ο Λεβαδειακός και η Ξάνθη. Στο φαντασιακό μας, βέβαια, ήταν πάντα Panathinaikos, Olympiakos και πρασινοκόκκινα άλογα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή