Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

«Syntaxeis? Last year!»

ΤΟ ΙΚΑ ΠΡΟΣΑΝΑ- ΤΟΛΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ. ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΗ ΦΩΤΟ 

Ο Στουρνάρας, με το μιλιτέρ κούρεμα και την ηρεμία ψυχρού εκτελεστή, είχε επιχειρήσει να διασκεδάσει τις ανησυχίες ότι στην οδυνηρή επαναγορά χρέους (άλλο ένα μπρουμούτιασμα στα τέσσερα που επέβαλε η Ευρώπη στην Ελλάδα για να πάρουμε τη γ@μημένη τη δόση) θα μετάσχουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Η διάθεση (το πέταμα για την ακρίβεια!) των ταμειακών αποθεμάτων για μια ακόμα φορά στο βαθύ πηγάδι της «φονικής σωτηρίας», ήταν ένα άγριο σενάριο τρόμου που άρχιζε να «παίζει» αμέσως μετά τα επίσης άγρια ξενύχτια στο Γιούρογκρουπ που κατέληξαν στη νέα αιματηρή σωτηρία (sic) της Ελλάδας. Ήταν, δηλαδή, ένας ακόμα Δρόμος με τις Λεύκες που καλούμασταν να περπατήσουμε.
+/- Δείτε τη συνέχεια

Φυσικά δεν… ξεανησυχήσαμε από τη διαβεβαίωση του δοτού υπουργού, οι δεσμοί τού οποίου με την αλήθεια είχαν διαρραγεί βίαια σαν κάβος πλοίου που σπάει και εκσφενδονίζεται, από τότε διαβεβαίωνε λίγες μέρες πριν από τη 16η Νοεμβρίου 2012 ότι η Ελλάδα «τελειώνει» (πτωχεύει δηλαδή) ακριβώς στις 16 Νοεμβρίου 2012 αν δεν έχει πάρει ως τότε την ψυχοτρόπα δόση της. Αντίθετα ανησυχήσαμε περισσότερο όταν μας έβαλε πιο βαθιά στο πηγάδι τής υποψίας και στο ορυχείο τού τρόμου απαντώντας ως εξής στο δημοσιογραφικό ερώτημα αν τα Ταμεία θα πάρουν μέρος στη επαναγορά ομολόγων: «Θέλω να αποφασίσουν μόνα τους». (Προσέξατε; «Θέλω»! Ο... ενικός τής μεγαλοπρεπείας)

Αυτό ήταν! Να αποφασίσουν μόνοι τους διορισμένοι και υψηλά αμειβόμενοι διοικητές. Να τολμήσουν αυθόρμητα, από καρδιάς, με ενθουσιασμό και πάθος. Και, πράγματι, μια μέρα μετά – σήμερα το πρωί – ήρθε ο πρώτος όλμος που εκτόξευσαν οι μεραρχίες των «απελευθερωτών» τής Ελλάδας από τα δεσμά του χρέους. Ο διοικητής τού ΙΚΑ (πασοκοτραφής και παλιότερα υπουργοποιημένο στέλεχος) Ροβέρτος Σπυρόπουλος άφησε να εννοηθεί ότι το Ίδρυμα θα πάρει μέρος στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων. «Το συμφέρον του ΙΚΑ είναι ταυτισμένο με τη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας» δήλωσε και - γκαγκάν! γκαγκάν! - οι σάλπιγγες σήμαναν για τη νέα επίθεση.

Τα ταμεία άρχισαν να προσχωρούν στο ευγενές κίνημα Στουρνάρα «Αποφασίζω Μόνος Μου». Και ετοιμάζουν για τις εισόδους τους την επιγραφή τής φωτογραφίας που εικονογραφεί το άρθρο. Με καλλιτεχνικά γράμματα. Και με τη νέα γραμματοσειρά «Times New Germany» τής εταιρίας των γερμανικών γραφικών τεχνών που έχει την επωνυμία «Syntaxeis? Last year!».

3 σχόλια: