Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

Λεφτά υπάρχουν, μάθε πού...

Δευτέρα βράδυ πέρασα για δουλειά από το Κολωνάκι. Δεν ξέρω πώς, χάζεψα σε βιτρίνα παπουτσάδικου (δεν είχε συνωστισμό, ήταν κλειστά). Εκεί μέσα ξεφτιλίστηκε η Κρίση – και μαζί όσοι λένε ότι έχουμε κρίση. Γυναικεία μποτάκια με επένδυση γουνάκι 320 – τρελάθηκα. 

Κοιτάω δίπλα μοκασίνια (αυτά τα ίσια, η χαρά της ψηλής, δεν ξέρω αν τα λέω σωστά) 420. Παραπέρα τακούνια χοντρόσολα 560! Στη βιτρίνα των αντρικών τα πράγματα ήταν καλύτερα, έως θαυμάσια. Τους πιάσαμε μαλάκες οι άντρες τούς καταστηματάρχες. Εύρισκες σκαρπίνι ακόμα και με τετρακόσια ευρώ. Ντρεπόσουν να τα αγοράσεις. Μην σε πουν λιγούρη τόσο φτηνά που διάλεξες.

** Αυτή είναι η πλάκα και ως τέτοια την ανάρτησα στο fb χθες βράδυ. Όμως το σοβαρό φτάνει στη διαπίστωση: κάτι ήξερε ο Γ. Παπανδρέου, ο θαλασσοπόρος, όταν διαβεβαίωνε ότι λεφτά υπάρχουν. Έχει σημασία, βέβαια,  σε ποιες περιοχές υπάρχουν. Και πιο μεγάλη σημασία το από πού προήλθαν και το πώς, εσύ, ο θαλασσοπόρος και το τσούρμο σου, το ελέγχετε.

Δ.Β.

(Η φωτο είναι του σπουδαίου Χέλμουτ Νιούτον. Η δουλειά του οποίου "ζωντάνεψε" αυτές τις μέρες σε έκθεση έργων του στην Αθήνα)